Italiaanse auto'sNieuws

6 en 7 oktober weer smullen van Italiaanse auto’s in Houten

Italiaanse auto’s vertegenwoordigen alle sterke punten van het land; Stijlvol, mooi design en sportief, ze doen een appèl op alle emoties. Het autospektakel van Martin de Vries is daarom al twintig jaar een feest voor Italiëliefhebbers. De meest aansprekende snelle sportwagens en zeldzame meesterwerken zijn te zien maar ook La Dolce Vita ontbreekt niet. Lifestyle, lekkere hapjes en muziek zorgen voor een echte Italiaanse sfeer.

Koop een klassieker!
Veel auto’s zijn dit weekend, in tegenstelling tot andere evenementen, ook gewoon te koop. Dat is in deze tijd niet onverstandig, vertelt organisator Martin de Vries ons: “Recente veilingen tonen aan dat de Italiaanse klassiekers flink in de lift zitten. Beleggers spenderen hun geld tegenwoordig liever aan kunst en klassieke auto’s. Europa wordt leeg gekocht”

Zeldzame Fiat schittert in Houten
Als eerbetoon aan de legendarische Italiaanse ‘carrozzerie’ in de jaren vijftig toont Auto-Italia-Houten een zeldzaam meesterwerk uit die periode. Het is een Fiat 1100 TV met uniek coupe koetswerk van stilist Allemano. Het sierlijke ontwerp dateert uit 1954 en tot 1957 zijn er hooguit enkele tientallen gemaakt. Dit dieprode exemplaar is helemaal origineel, inclusief de centrale schijnwerper in de grille en sportieve spaakwielen. De nauwkeurige restauratie van dit artistieke erfgoed van de Italiaanse auto-industrie kostte meer dan vijf jaar.

Zeldzame Fiat 1100 TV schittert in Houten
Zeldzame Fiat 1100 TV schittert in Houten
  • De beurs is zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012.
  • Open van 10.00 tot 17.00 uur
  • Entree € 15,-   Kind tot 12 jr. gratis (onder begeleiding) TIP: moet de hand noodgedwongen stevig op de knip? Op het parkeerterrein is het ook al genieten geblazen met schitterende modellen.
  • Het parkeren van uw Italiaanse bolide is gratis! (en van allen andere merken ook)
  • Expo Houten
  • Kijk voor meer informatie en deelnemers: www.auto-italia-houten.nl
  • UPDATE: vanaf 2013 in Rosmalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button