NieuwsPiemonte

50e Italiaanse UNESCO Werelderfgoed locatie in Piemonte

Italië collecteert ieder jaar wel weer een nieuwe  Werelderfgoed locatie en is daardoor koploper wereldwijd als het gaat om het aantal plekken dat UNESCO uniek vindt. Maar liefst 50 plaatsen moet je echt gaan zien (bekijk ze allemaal) Sinds een aantal dagen prijken ook de Piemontese wijngaarden van Langhe Roero en Monferrato op de lijst.

De schilderachtig heuvels van De Langhe Roero en Monferrato zijn fraai gelegen tussen de Po-delta en de Ligurische Apennijnen en omvatten vijf verschillende wijnstreken in een oogverblindend landschap.

grinzane-cavourCentraal staat het Castello di Grinzane Cavour, dat model staat voor de evolutie van de Piemontese wijngaarden en Italiaanse geschiedenis in de Noord-Italiaanse regio. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en vandaag de dag herbergt het een wijnwinkel en een wijn-museum. Daar kan je alle sublieme wijnen die de omgeving te bieden heeft proeven en leren hoe ze gemaakt worden.

[divider][divider]

De wijnteelt begon al in de 5e eeuw voor Christus, toen Piemonte een belangrijk handelscentrum was voor de Etrusken en Kelten. Gastronomische tradities heeft de regio altijd behouden. Hou je van delicatessen dan kan je er je hart ophalen. Niet voor niets is de Slow Food organisatie (deze vraagt aandacht voor de smaak van voedsel en bescherming van kleine producenten van voedingsmiddelen) in deze streek ‘geboren’. Lees bijvoorbeeld eens over de zwarte liefdesrijst uit Novara.

Lees meer over streek De Lange in Piemonte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button