Italiaanse auto'sNieuws

Jubileum: 50 jaar Lamborghini

Dit jaar viert het Italiaanse automerk Lamborghini haar 50e verjaardag. Het hoogtepunt van de festiviteiten vond 7 tot 13 mei plaats met een rally, de Grand Tour, van 1.200 kilometer door Italië. Lamborghini-eigenaren en -dealers vanuit de hele wereld kwamen aan de start met honderden, veelal unieke modellen.

Op zaterdag 11 mei werden de festiviteiten afgesloten met een grootse optocht naar de fabriek in Sant’Agata Bolognese. Het leverde fraaie plaatjes op die je onderaan dit artikel kan bekijken.

Lamborghini huren?

Je mocht dus met uw eigen Lambo meedoen met de Grand Tour maar we kunnen ons voortellen dat niet iedereen die in de garage heeft staan. Toch is het mogelijk om een droom waar te maken; met een Lamborghini door Italië cruisen. Verschillende internationale sites bieden de mogelijkheid. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Voor een weekje toeren met een Lamborghini Gallardo moet je minimaal 30 jaar oud zijn en u betaalt € 1.700,-…. per dag! Maar wel 250 km per dag vrij.

Kost wat maar je hebt ook wat. 560 paarden onder de billen, 0 tot 100 in 3,7 sec en een top van 325 km/u.  Doe wel voorzichtig want de nieuwwaarde is zo’n € 250.000,-

Bij www.exoticcars.nl of  www.luxeofitaly.com ben je welkom voor een offerte.

Wist je trouwens dat…

Lamborghini al vanaf de beginjaren tractoren maakt. Inmiddels met welluidende namen als Grand Prix en Champion. Ondanks dat de topsnelheid waarschijnlijk wat hoger ligt dan bij andere merken, stonden deze vierwielers niet aan de start van de tour.

Bekijk ook de site van Lamborghini voor meer foto’s en video’s van de Grand Tour.

Is je budget wat kleiner? Huur dan een oude Fiat500 of een elektrische auto in Italië.

[nggallery id=1 template=caption]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button