CampaniëLezersverhalenNapelsNederlanders in ItaliëNieuwsRegio'sStedenVakantie

5 tips voor een onvergetelijk bezoek aan de Amalfikust bij Napels

De Amalfikust zit de afgelopen jaren in de lift. En met recht, want het is volgens ons een van de mooiste kustlijnen van Italië. Te vinden op ongeveer een uur rijden van Napels en letterlijk om de hoek van Salerno. Ben je al nieuwsgierig? Nederlandse locals Joël en Iris van Ontdek Napels geven je vijf tips voor een onvergetelijk bezoek aan de Amalfikust.

De Amalfikust bezoek je het makkelijkst met een vierwieler of een tweewieler. Met andere woorden: huur een auto of een scooter. Vooral in de zomermaanden kan het erg druk zijn aan de Amalfikust. Er is namelijk maar één hoofdweg (de SS163) die loopt langs de dorpjes aan de kust. Met een scooter vind je het makkelijkst een parkeerplek. Lees snel verder om te weten waar je precies moet zijn!

Een duik in de baai van Furore

Tussen de beroemde dorpjes Positano en Amalfi vind je Furore. Dit is een kleine gemeente aan de Amalfikust, waar je een schitterende baai vindt. Navigeer op Fiordo di Furore om op deze bijzondere plek te komen. Na een lange trap afgedaald te zijn aan de hoofdweg kom je op een klein kiezelstrandje. Als je hier in de ochtend bent is het er heerlijk rustig en het zal je niet verrassen dat het uitzicht er ontzettend mooi is.

Delizia di limone in Amalfi

Op de piazza van het dorp Amalfi vind je de duomo. Een grote trap brengt je naar de poort van de prachtige 9de eeuwse kathedraal van Amalfi. Natuurlijk mag je deze kerk niet missen, maar wat ook een echte must is in Amalfi is de delizia di limone. Dit gebakje met crème en citroen is dé dolce die je geproefd moet hebben in deze regio. Naast de kathedraal vind je Pasticceria Andrea Pansa waar veel mensen neerstrijken voor een verrukkelijke delizia di limone.

Lunchen in Positano

Als je een foto van de Amalfikust voorbij hebt zien komen, dan is de kans groot dat deze in Positano gemaakt is. Het kleurrijke dorp dat tegen de kliffen gebouwd is, is zo fotogeniek als het maar kan. Parkeer je auto of scooter in een parkeergarage en loop de trappen af naar het strand. Of ga lekker lunchen aan de weg, bijvoorbeeld bij Ristorante Don Giovanni. Hier heb je vanaf het terras boven de weg uitzicht op zee en de kliffen.

Oneindig uitzicht in Ravello

Boven in de bergen aan de Amalfikust is het uitzicht misschien nog wel mooier dan beneden aan de weg. Na een klim omhoog arriveer je in het plaatsje Ravello. Daar is een plek waar je het idee hebt dat je uitzicht oneindig is. Op een zonnige dag houdt het blauw er niet op. Deze plek is La Terrazza dell’Infinito in de tuinen van Villa Cimbrone. Volgens sommigen is dit zelfs het allermooiste uitzicht ter wereld. Je kunt hier ook overnachten, want Villa Cimbrone is tegenwoordig een hotel.

De andere dorpjes aan de Amalfikust

Tijdens je trip langs de Amalfikust kom je langs allerlei dorpjes, die stuk voor stuk hun eigen charme hebben. Denk aan Praiano, Minori, Maiori, Cetera en Vietri Sul Mare. Dit laatste dorpje (letterlijk als je vanaf de kant van Sorrento start) is beroemd om haar keramiek. Ambachtslieden maken en beschilderen hier al eeuwenlang keramiek in allerlei vormen, van tegeltjes tot borden. Hier scoor je de perfecte (gepersonaliseerde) souvenir, die je thuis herinnert aan je bezoek aan deze prachtige kustlijn.

Heb je hulp nodig bij het plannen van je bezoek aan de Amalfikust en/of Napels? Joël en Iris van Ontdek Napels kennen de stad en regio als geen ander. Naast het organiseren van tours en activiteiten in Napels, organiseren ze ook graag een volledige reis op maat voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button