Italiaanse modeNieuwsstileStile Italiano

5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw

Door: Tess van Daelen

Wereldwijd worden Italiaanse vrouwen bejubeld en aanbeden vanwege hun schoonheid. Een gebronsde, glowy skin en stralende, donkere lokken. Maar wat is nu precies hun beautygeheim? Welnu, dat zit ‘m in een aantal facetten. Zoals hun minimalistische skincare, een bepaalde lifestyle én dat mediterrane dieet. Of, zoals Sophia Loren stelt: “Alles wat je ziet, heb ik te danken aan spaghetti.” We zoomen in op de huidverzorging van de Italiaanse vrouw. Het geheim van Italiaanse schoonheid ontrafeld. 5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw.

1. Vers & Puur

Schoonheid komt van binnenuit is iets waar veel Italianen in geloven. Ze zweren bij hun mediterrane dieet, dat bestaat uit het eten van eenvoudige, pure en gevarieerde maaltijden met veel verse groenten, kruiden, fruit, peulvruchten, noten en zaden, vis en kip. Olijfolie is in vrijwel elk gerecht een key ingrediënt (in zowel de Italiaanse keuken als de beautywereld) en zuivel en rood vlees worden zo min mogelijk genuttigd. Voorop staat luisteren naar je lichaam en eten en drinken met mate. En daar hoort ook gewoon een bordje pasta bij. Net als de Italiaanse keuken barst de huidverzorging van de vitamines, mineralen en essentiële oliën, die je huid een boost geven.

“In Italië draait het voor ons allemaal om het gebruik van hoogwaardige, bij voorkeur lokale, ingrediënten, het eten van de juiste voedingswaren en het aanbrengen van oliën en vetten die het best zijn voor onze huid op lange termijn”, zegt Skincare oprichtster Irene Forte. “We zijn niet op zoek naar een quick fix, maar staan voor een relaxte manier van leven vol balans.”  

5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw
Monica Belluci (Città di Castello, 30 september 1964)

2. Minimalistische routine

Als je kijkt naar het aantal beautyproducten dat er bij Italiaanse dames op hun badkamerplankje staat, zou je bovendien kunnen stellen dat Italiaanse skincare vrij minimalistisch is. “We houden er geen 10-stappen routine op na. De paar beautyproducten die Italiaanse vrouwen kiezen laten je er niet alleen goed uitzien, maar laten je vooral goed voélen”, aldus Gabriel Balestra van Skin & Co Roma. Dat je dagelijkse beautyritueel geen vijfjarenplan hoeft te behelzen, bewijst Monica Bellucci. De 56-jarige actrice reinigt haar gezicht, brengt een lichte crème, mascara en lipgloss aan en ze is good to go. Haar haren wast ze twee keer per week waarna ze wat olijfolie aanbrengt in de puntjes. Hoe eenvoudig wil je het hebben! Haar gouden beautytip: “Een rode lipstick kan voor een geweldig pick-me-up-effect zorgen wanneer je een off day hebt. En zeker in deze onzekere tijden.”  

3. La Dolce Vita

Los van voeding en verzorgingsproducten is het ook de Italiaanse way of life, die de rimpels buiten de deur houdt. Voorkom dat je overwerkt en gestressed raakt. En niet door non stop la dolce fare niente te praktiseren, maar door zo nu en dan even stoom af te blazen met een glas Sangiovese of gewoon af en toe een twee uur lange lunchpauze te houden.  

4. La Bella Figura

Dagelijks een uur wandelen (net als Sophia Loren) is supergezond. Maar een echte workout is dé manier om niet alleen lichamelijk maar ook mentaal gezond te blijven. Dagelijks minimaal een half uur aan één stuk sporten, dus flink fietsen, zwemmen of wandelen dus.  

5. Zelfvertrouwen

Toch is er één allesbepalend ingrediënt, dat meer telt dan voeding, lifestyle of beweging, en dat is zelfvertrouwen. Of, zoals Sophia Loren, het benoemt in haar boek Women & Beauty: “Schoonheid gaat over charme, verbeeldingskracht, wijsheid en talent. Niets maakt een vrouw mooier dan haar eigen geloof in de schoonheid. Schoonheid is hoe je je van binnen voelt, en het weerspiegelt in je ogen.” Bellucci vertelt op haar beurt hoe ze ouder worden omarmt: “Vrouwen van in de vijftig, zestig en zeventig zijn nog steeds in goede shape en zijn een voorbeeld geworden voor andere vrouwen. We stappen langzaam af van het idee dat alleen jeugdig en jong voor schoonheid staat.”

5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw
Sophia Loren

     5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button