Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsVakantieWintersport

5 gezellige kerstevenementen in Noord-Italië

In het Italiaanse Valle dei Laghi (De vallei van de meren die uitmonden in het Gardameer) in de Noord-Italiaanse regio Trentino zit de kerstsfeer er de komende tijd lekker in! Er staan vijf karakteristieke kerstevenementen op het programma met traditionele ambachten, optredens, culinaire specialiteiten en lokale wijnen en dranken. Reden genoeg om deze winter af te reizen naar Noord-Italië want ook in de andere wintersportgebieden is van alles te doen.

Grappa drinken in Santa Massenza, 8 tot 10 december

In het pittoreske dorpje Santa Massenza zijn in december meerdere evenementen waar je de Italiaanse kerstsfeer proeft. Ga eens langs bij de Spirito artigiano nel borgo della grappa. Tijdens dit evenement zijn er vele oude ambachten te zien en wordt de rijke historie van het dorp tentoongesteld. Verder zijn er traditionele gerechten en lokale wijnen maar ook sterker spul waarmee je lekker warm blijft, grappa! De naam van het evenement verwijst naar de geschiedenis van het distilleren van grappa in het karakteristieke dorpje. De eerste grappa van Trentino zou in dit dorpje gedestilleerd zijn.

kerst-trentino-italie-markten-grappa2

Het nachtelijke evenement, Notte degli alambicchi accesi staat ook in het teken van grappa. Van 8 tot 10 december kunnen bezoekers alles leren over de geschiedenis en het distilleren van deze Italiaanse borrel. Verscheidene distilleerderijen openen hun deuren waar bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en proeverijen.

In december is Tevens kan de vakantieganger op verschillende data in december naar de ‘Vite di Luce’-markt in Santa Massenza. Op deze kerstmarkt worden lokale producten uitgestald en vult het dorp zich met gezelligheid; van entertainment voor de kleinste van de familie tot muziek en dans op straat.

Kerstmarkt in Cavedine, 8 tot 11 december

Van 8 tot 11 december is er een traditionele kerstmarkt in Cavedine. Hier vindt je onder andere workshops, spectaculaire shows en demonstraties van oude ambachten. De kerstmarkt wordt spectaculair geopend door de lokale band en op de laatste dag treedt het Cima Verde koor op. Sfeervoller kan de kerst niet worden toch?!kerst-trentino-italie-markten-grappa3

Kerststal in Calavino, 26 december tot 6 januari

Levende kerststallen is ook echt een Italiaanse traditie, door heel het land zijn ze te vinden, bijvoorbeeld in de regio Umbrië waar het allemaal begon. In Trentino kan jong en oud naar het dorp Calavino om de levende kerststal te aanschouwen. Deze staat van 26 december tot 6 januari in het historisch centrum van het dorp. De kerstsfeer wordt compleet gemaakt door een kleine kerstmarkt waar de liefhebber kan proeven van traditionele lekkernijen en dranken.

Lees meer over de Italiaanse kerst!

valle-dei-laghi

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button