LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

5 euro entree voor Pantheon vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli betaal je 5 euro entree voor het Pantheon in Rome. Het monument was lange tijd gratis te bezoeken. Met de opbrengst wil de overheid het onderhoud bekostigen en een deel gaat naar de kerk. Het nieuws was al even geleden aangekondigd maar nu is ook de ingangsdatum definitief.

Inwoners van Rome, mensen die een dienst bijwonen en jongeren onder de 18 mogen nog steeds gratis naar binnen. Onder de 25 jaar betaal je 2 euro.

Voor de pandemie trok het Pantheon bijna 10 miljoen bezoekers.

Gezond verstand

5 euro entree voor Pantheon vanaf 1 juli

Ruim vijf jaar geleden ontstond al een plan om entree te heffen voor het Pantheon in Rome. Dat voorstel haalde het toen niet. Minister Sangiuliano van de nieuwe rechtse regering van Italië stofte het plan weer af. Ook de katholieke kerk besliste mee omdat het gebouw een religieuze functie heeft. De minister noemde in zijn betoog toegangsprijzen van 14 euro voor het Musèe de l’Armèe in Parijs of zelfs 25 euro voor Westminster Abbey. Entree heffen voor het Pantheon is gewoon een kwestie van gezond verstand liet hij weten.

Geschiedenis van het Pantheon

Het Pantheon was bedoeld als tempel en werd in de 2e eeuw na Christus gebouwd. Op de plek stond al eerder een pantheon dat in 80 na Christus door brand werd verwoest. Pantheon betekent ‘gewijd aan alle goden’ in het Grieks. Het is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen ter wereld. Dat komt vooral doordat het al snel in gebruik was kerk. Daardoor was er genoeg geld voor goed onderhoud.

Kaartjes voor het Pantheon

Toch entreeprijs voor Pantheon

Ga voor kaartjes of rondleidingen naar de website van het Pantheon. Blijf opletten op de boeven die je een vals kaartje willen aansmeren. Dat deden ze ook al toen de entree nog gratis was.

Hogere prijzen voor musea

De Italiaanse minister van cultuur liet ook weten dat de toegangsprijzen voor Italiaanse musea omhoog gaan. Voor zaken van grote waarde moet mag best een serieuze prijs betaald worden is het argument.

Gratis naar musea

Met de hogere prijzen wordt je vakantie er niet goedkoper op. Maar wist je dat heel veel musea de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn? Plan zo’n bezoekje deze zomervakantie op 2 juli of 6 augustus. Dat scheelt zeker een etentje. Koop je toch kaartjes doe het dan vooraf online, ook dat is voordeliger. Jongeren en ouderen krijgen ook vaak korting.

5 euro entree voor Pantheon vanaf 1 juli

5 euro entree voor Pantheon vanaf 1 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button