Italiaans IJsSmaken

42 euro voor drie ijsjes in Rome?! Oplichting!

Je kent de verhalen vast van mensen die 10 euro voor een klein biertje op een terras voor de dom van Milaan betaalden, of 7 euro voor een espresso op het Piazza San Marco in Venetië. Zitten met de service van de ober is daar duur. Even bestellen aan de bar en dan vriendelijk vragen of je mag gaan zitten scheelt een vermogen.

Twee Amerikaanse toeristen kregen in Rome ook de schrik van hun leven toen de rekening kwam na drie ijsjes en een fles water. 42 euro, wat?!! Ze haalden zelfs de politie er bij.

Bar Il Caffé

James and Marian Luciani  bestelden samen met een vriend de drie ijsjes bij Bar Il Caffé, vlakbij the Trevi Fontein in Rome, en wisten dus niet wat ze zagen. Ze betaalden onder protest maar keerden een dag later terug met de Carabinieri. Hier was iets niet in de haak, oplichting! Ze hadden net 59 euro betaald voor een compleet diner en nu dit voor een paar ijsjes, dat kan echt niet. “We zijn de hele tijd alert op zakkenrollers en nu worden we gewoon bestolen waar we bij staan”, verklaarde James.

De politie zag al snel dat ze niets konden doen. Er stond gewoon 13 euro voor een ijsje op de menukaart. De eigenaar verdedigde zich door te melden dat de ijsjes zo groot waren dat je er genoeg aan zou hebben voor lunch. Het was de fout van de toeristen, ze hadden gewoon even op de kaart moeten kijken, het stond duidelijk vermeld.

De bewuste bar
De bewuste bar

Opvallend vonden de we Italiaanse reacties op het bericht. Velen sympathiseerden met de ondernemer. De belastingdruk in Italië en de berg aan kosten die hij moeten maken om een zaak open te houden zouden een hoge prijs deels rechtvaardigen. Overigens is 13 euro voor een ijsje geen record. Vorig jaar betaalde een clubje Britse toeristen 16 euro!

Prijzen zijn met name op plekken met veel toeristen flink gestegen. Altijd even opletten dus of een straatje om. Nog beter; plaatsen in Italië bezoeken waar je je nog een beetje ontdekkingsreiziger voelt. Zoals in Zuid-Italië bijvoorbeeld.  Daar kom je niemand tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button