algemeenNieuwsStedenVakantieVenetiëVeneto

40 procent minder toeristen in Venetië

Door het Coronavirus zijn 40 procent van de hotelovernachtingen in Venetië geannuleerd. Dat maakte de vereniging van hoteliers deze week bekend. Eerder zorgde de overstromingen ook al voor 30 tot 40 procent minder bezoekers.

De beroemde Lagunestad krijgt het zwaar te verduren de laatste tijd. Is het niet het probleem van overtoerisme, dan is het juist een gebrek aan toeristen door de grote overstromingen drie maanden geleden en nu dus de paniek rond het Coronavirus.

Dit zijn beelden van het San Marco plein van vandaag, 2 maart 2020 om kwart voor vijf. Lege terrassen en wachtende gondeliers zien we in de stad, een bijna surrealistisch beeld. De mondkapjes zijn niet meer te tellen van de toeristen de de stad nog wel bezoeken. De meeste carnavalsactiviteiten waren eerder al geannuleerd. Scholen en musea bleven dicht, de stemming is somber. 

Venetië verwelkomt ieder jaar bijna 30 miljoen bezoekers en dat leidt al jaren tot spanning. De stad telt steeds minder inwoners en diegene die er nog wel wonen, voelen zich niet meer thuis in eigen stad. Ook de grote cruiseschepen leidden jarenlang tot protest van milieubewegingen en hoeders van het culturele erfgoed. 

Bekijk de livestream van de webcam van het San Marcoplein in Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button