Kunst, film, muziekMuziekNieuws

3 bijzondere muziekevenementen in Italië uitgelicht

Naast de vele traditionele en historische festivals die Italië te bieden heeft, vinden er ook een mooie variatie aan evenementen plaats voor de muziekliefhebber. We lichten drie evenementen uit, die ook deze zomer weer plaats zullen vinden in Italië en die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Umbria Jazz Festival _ Bron- umbrialelogge.comUmbria Jazz Festival

Van 11 tot 20 juli vindt het Umbria Jazz festival plaats op verschillende locaties in de stad Perugia. De combinatie van de karakteristieke uitstraling van de stad met de verschillende optredens, maakt het voor de muziekliefhebber een bijzondere evenement om bij te wonen.

De optredens vinden plaats op verschillende locaties verspreid door de stad. Voor elk optreden kunnen er losse tickets gekocht worden waarbij de meeste prijzen tussen de 10 en 15 euro liggen en voor genummerde plekken ligt de prijs tussen de 15 en 55 euro.

Pistoia Blues _ Bron- Pistoiablues.comPistoia Blues Festival

Op de dagen van 10 tot 17 juli zijn er optredens te bewonderen van wat bekendere en minder bekende bluesartiesten in het stadje Pistoia. Dit jaar zijn artiesten als Jack Johnson, Suzanne Vega en Arctic Monkeys van de partij.

Pistoia is noord-westelijk gelegen vanaf Florence en is dan ook goed te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer vanaf Pisa of Florence. Pistoia is niet heel erg bekend onder de toeristen, maar heeft een erg mooi centrum dat zeker het bezoeken waard is.

De ticketprijzen voor de verschillende optredens liggen tussen de 10 en 45 euro afhankelijk van de dag en de artiest.

[divider][divider]

Postepay Rock in Roma

Gedurende de zomermaanden is er een zeer gevarieerde selectie aan artiesten die in de avonden optreden bij Postepay Rock in Roma. Deze optredens vinden plaats op het terrein genaamd Ippodroma Delle Capannella, gelegen aan de rand van Rome. Het terrein is vanuit het centrum goed te bereiken met zowel de auto als het OV.

Rock in Roma _ Bron- rockinroma.comHet bedrag wat je neer moet leggen voor een avond muziek loopt uiteen van 30 tot 80 euro, afhankelijk van welke artiest er speelt. Dit jaar komen er grote namen voorbij als The Black Keyes, David Guetta, Placebo en Bastille. Mocht je toevallig een avondje vrij hebben in Rome, dan is het toch zeker de moeite waard om eens te kijken of er iets voor je tussen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button