NieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

25 april voor het eerst kaartje kopen voor Venetië

Donderdag 25 april is het dan echt zo ver. Dat is de eerste dag dat je entree moet betalen om de stad Venetië binnen te mogen. Vijf euro kost het om precies te zijn. De toegangsprijs geldt vooralsnog voor 29 dagen van dit jaar. De website om het entreebewijs aan te kopen is al even in de lucht.

25 april 2024 is dus de eerste dag dat je als dagtoerist moet betalen. Dan vieren de Italianen Bevrijdingsdag en gaan veel mensen er op uit voor een dag of lang weekend. Tijdens dit soort dagen is de drukte in de stad dan ook grootst. De hele periode vanaf 25 april tot en met 5 mei moet je daarom een kaartje kopen. Daarna betreft het vooral de weekenden van mei tot en met half juli.

Dit is de website om een kaartje voor Venetië te kopen

Gebruik deze site om je ticket aan te kopen voor Venetië. Men beloofde dat je in zestien talen het bestelproces zou moeten kunnen doorlopen maar we zien er nog maar vijf staan.

Kaartje kopen op straat of via Whatsapp

Je kan ook een ticket kopen bij een van de officiële tabakswinkeltjes (Tabacchi ) of via WhatsApp met onderstaande QR code.

Vrij entree en boete

Je hebt alleen een ticket nodig als je de stad tussen 8.30 en 16.00 uur wilt bezoeken. Een avondbezoek kost niets want dan is het doorgaans een stuk rustiger. Ook kinderen en hotelgasten zijn gratis. Koop je geen kaartje dan kan je een boete tot wel 300 euro krijgen. Entreebewijzen worden steekproefsgewijs gecontroleerd bij de ingangen van de stad.

Op deze data moet je entree betalen voor Venetië in 2024:

  • 25 april-5 mei
  • 11-12 mei
  • 18-19 mei
  • 25-26 mei
  • 8-9 juni
  • 15-16 juni
  • 22-23 juni
  • 29-30 juni
  • 6-7 juli
  • 13-14 juli

Uniek experiment

Op deze data moet je entree betalen voor Venetië

“Het is een uniek experiment dat nog nergens ter wereld op deze manier wordt toegepast”, liet de burgemeester de Italiaanse pers eerder weten. “Maar we konden niet anders dan maatregelen nemen om het kwetsbare erfgoed te beschermen. Op bepaalde momenten is het gewoon te druk”, aldus de burgervader. Vervolgens liet hij ook weten dat het de gemeente niet om het geld te doen is want de hele toestand kost meer dan het oplevert. Eerder dreigde Unesco de status van Werelderfgoed te ontnemen als de stad niet beter zou worden beschermd tegen de mensenmassa’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button