Italie EvenementNieuws

20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023

De 20e editie van het Italië Evenement in Haarzuilens is op 2-4 juni 2023. Het feest voor de Italiëfans viert het jubileum uitbundig. Het evenement is ook nu weer in de tuinen van Kasteel de Haar en natuurlijk is Il Giornale Italië Krant van de partij.

Ondernemer Aris Spada zag in 2003 dat de belangstelling voor Italië groeiende was. Pizza en pasta waren toen al lang bekend maar nu raakte ook de Italiaanse lifestyle populair. De koffiecultuur groeide, het broodje gezond werd een panino en de interesse voor de Italiaanse taal en cultuur nam toe. Door de opkomst van de goedkope vluchten kwam Italië steeds dichterbij. Het was een uitgelezen moment te starten met een thematisch buitenevenement dat deels voortborduurde op de opkomende landgoedfairs. Wat destijds begon met een evenement voor de echte Italiëkenner, is uitgegroeid tot een groots festival voor iedereen waar jong en oud plezier aan beleven. Het bredere publiek zorgde ook voor veel meer bezoekers van rond de 8.000 in 2003 tot bijna 40.000 in 2022.
In 2017 droeg de initiatiefnemer het evenement over aan Dalmonte Events uit het om de hoek van het kasteel gelegen Maarssen.

Nieuw rondje

Editie 2022 kende een grote aanpassing in de looproute. Waar bezoekers voorheen na de grote poort rechtdoor liepen gaat het pad nu meteen naar rechts. Op deze manier is een heel nieuw deel van het unieke landgoed rond het kasteel te bewonderen.

Video 2022

Editie 2023

Reken op talrijke jubileumacties tijdens deze speciale editie. Er is in 2023 extra aandacht voor het thema ‘Ik vertrek’, het Italian Streetfood komt terug en er komt een geweldige Italian Night!

Bekijk de website van het evenement voor actuele informatie.

De deels in Calabrië wonende Martin Simek deelt handtekeningen uit tijdens het Italië Evenement 2011
Vaandelzwaaiers tijdens het evenement in 2007
Klassiek Italiaans paardrijden in 2008
Poseren voor de toren tijdens het 10-jarig jubileum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button