Italie EvenementNieuws

20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023

De 20e editie van het Italië Evenement in Haarzuilens is op 2-4 juni 2023. Het feest voor de Italiëfans viert het jubileum uitbundig. Het evenement is ook nu weer in de tuinen van Kasteel de Haar en natuurlijk is Il Giornale Italië Krant van de partij.

Ondernemer Aris Spada zag in 2003 dat de belangstelling voor Italië groeiende was. Pizza en pasta waren toen al lang bekend maar nu raakte ook de Italiaanse lifestyle populair. De koffiecultuur groeide, het broodje gezond werd een panino en de interesse voor de Italiaanse taal en cultuur nam toe. Door de opkomst van de goedkope vluchten kwam Italië steeds dichterbij. Het was een uitgelezen moment te starten met een thematisch buitenevenement dat deels voortborduurde op de opkomende landgoedfairs.

Wat destijds begon met een evenement voor de echte Italiëkenner, is uitgegroeid tot een groots festival voor iedereen waar jong en oud plezier aan beleven. Het bredere publiek zorgde ook voor veel meer bezoekers van rond de 8.000 in 2003 tot bijna 40.000 in 2022.
In 2017 droeg de initiatiefnemer het evenement over aan Dalmonte Events, uit het om de hoek van het kasteel gelegen Maarssen.

Nieuw rondje

Editie 2022 kende een grote aanpassing in de looproute. Waar bezoekers voorheen na de grote poort rechtdoor liepen gaat het pad nu meteen naar rechts. Op deze manier is een heel nieuw deel van het unieke landgoed rond het kasteel te bewonderen.

Video 2022

De datum van het Italië Evenement is 2-4 juni

Reken op talrijke jubileumacties tijdens deze speciale editie. Er is in 2023 extra aandacht voor het thema ‘Ik vertrek’, het Italian Streetfood komt terug en er komt een geweldige Italian Night!

Voordeel tickets

Profiteer van €22,- korting op je tickets als je nu lid wordt van Il Giornale. Bekijk de aanbieding.

Italië Verhalen in de kapel. Het programma

De datum van het Italië Evenement is 2-4 juni
Guus en Riet vertellen over hun wandeltocht van Den Bosch naar Rome en door Toscane

Il Giornale Italië krant stelde een programma met lezingen samen in de kapel met boeiende Italië verhalen. Een heerlijk rustmoment tijdens je Italiaanse dagje uit.

Roberto Pennino: Ik vertrok naar Sicilië

Vrijdag 2 juni: 12.00 en 15.00 uur.

Advocaat en schrijver Roberto Pennino heeft een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Hij schreef het boek Siciliaanse Toestanden, een bundel van spannende, ontroerende en soms ongelooflijke eilandverhalen die de soms duistere Siciliaanse ziel tegen het licht houdt van haar heden en verleden. Pennino presenteert (en signeert!) zijn nieuwe boek op het Italië evenement en vertelt een paar typische belevenissen die het grootste eiland van Italië zo’n eigen gezicht geven.

Everdiene Geerling: Ik vertrok voor de pelgrimstocht Cammino di San Benedetto        

Vrijdag 2 juni: 13.00 uur.

Everdiene Geerling liep ooit in 100 dagen van Canterbury naar Rome! Een afstand van 2.000 kilometer. ‘Wandelcoach’ staat er dan ook op haar kaartje, De mooiste wandelingen gaan via een omweg is haar visie. In de kapel vertelt ze dit keer over de Cammino di San Benedetto. Dat is een pelgrimstocht van 300 km door het hart van Italië van Norcia naar Montecassino, de begraafplaats van de heilige Benedictus

Guus en Riet: Wij vertrokken voor een wandeltocht van Den Bosch naar Rome en door Toscane

Vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni en zondag 4 juni: 14.00 uur.

Guus en Riet Wesselink vertrekken regelmatig naar Italië, niet per auto of vliegtuig maar te voet! Vier Vrije Voeten noemen ze zich en ze nemen je onder andere mee met hun pelgrimstocht van 2.200 kilometer van Den Bosch naar Rome! De twee ijzervreters maakten ook een geweldige wandelreis van 800 kilometer door Toscane waarover ze smakelijk gaan vertellen. Bezoek even de stand van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.

Xandra Derks, Mijn Italiaanse tante: Ik vertrek naar Piemonte

Zaterdag 3 juni: 12.00 en 16.00 uur                      

Xandra Derks zegt je wellicht niets maar haar alter ego Mijn Italiaanse Tante misschien wel. De tante is druk met emigreren naar Piemonte en daar kan ze smeuïg over vertellen. Dat doet ze al veelvuldig digitaal maar nu ook in de wonderschone kapel van het kasteel.

Titia Meuwese: Ik vertrok voor een pelgrimstocht naar Rome via Duitsland

Zaterdag 3 juni, 13.00 uur

Titia Meuwese schrikt niet van een paar honderd kilometer wandelen. Tijdens het evenement vertelt ze over de zogenaamde Middenroute voor Pelgrims die naar Rome willen lopen. Dat is een alternatief voor de Via Francigena. Deze route gaat via Duitsland. Hoe bereid je je voor, hoe loopt het traject en waar kan je slapen? Luister goed naar Titia en bezoek ook even de stand van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome..

Marc van Aart: Ik vertrok naar Umbrië       

Zondag 4 juni, 11.00 en 15.00 uur          

Marc van der Aart verhuisde eerst van Haarlem naar New York en vervolgens naar een dorp in Umbrië. Het was een bijzonder avontuur waarover hij hilarische anekdotes zal vertellen. Over de eindeloze bureaucratische procedures natuurlijk, de vriendschap met de buren en zijn lidmaatschap van de lokale duivenvereniging!

Hans Reitsma: Ik vertrok voor een fietstocht naar Rome

Zondag 4 juni, 12.00 uur             

Alle wegen leiden naar Rome, dat weten we. Maar welke fietspaden moet je nemen als je helemaal op twee wielen de reis onderneemt? Hans Reitsma heeft het antwoord; de ReitsmaRoute! Spits de oren voor fietstips en praktische info over een lange fietsreizen,

Gregor Christiaans: Olijfolie masterclass en proeverij winnaars olijfoliecompetitie      

Zondag 4 juni, 13.00 uur             

Gregor Christiaans is, mogen we gerust zeggen, olijfolieprofessor. Hij vertelt over het herkennen van goede olie en laat de prijswinnaars zien van zijn internationale olijfoliecompetitie die 1 juni de finale kende. Natuurlijk met proeverij!

Eva Brouwer: Ik vertrok naar Rome voor Carpe Podium!

Zondag 4 juni, 16.00 uur             

Eva Brouwer is spreker, bestsellerauteur, dagvoorzitter en presentatietrainer maar vooral Italiëfan! Daarom studeerde ze kunstgeschiedenis in Rome én geeft ze in de eeuwige stad zelfs presentatietrainingen. In Haarzuilens neemt ze je mee in de arena om jezelf, geïnspireerd door het oude en nieuwe Rome, te presenteren!          

Bekijk de website van het evenement voor actuele informatie.

20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023
De deels in Calabrië wonende Martin Simek deelt handtekeningen uit tijdens het Italië Evenement 2011
20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023
Vaandelzwaaiers tijdens het evenement in 2007
Klassiek Italiaans paardrijden in 2008
De datum van het Italië Evenement is 2-4 juni
Poseren voor de toren tijdens het 10-jarig jubileum

20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023

Datum 20e editie Italië Evenement op 2-4 juni 2023

De datum van het Italië Evenement is 2-4 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button