Schoolvakanties in Italië ongewijzigd

Sinds maart zitten de Italiaanse kinderen als gevolg van het Coronavirus al thuis en dat zal nog tot 16 september duren. De meeste scholen sluiten ook de virtuele deuren op 10 juni. Daarmee wordt er niets aan de vakantiedata gewijzigd en heeft Italië nog steeds de langste schoolvakanties van Europa.

Wat waren Nederlandse ouders dolblij toen de koters weer een paar dagen naar school mochten na de ophokplicht vanaf begin maart. Italiaanse ouders zijn wat dat betreft helemaal niet te benijden. De thuisperiode loopt namelijk naadloos over in de zomervakantie en die duurt meer dan drie maanden!

16 september zal Italiaanse onderwijs pas echt weer beginnen. Daarmee zijn het samen met de Turkse, Portugese en Letse, de langste vakanties van Europa. Wij hebben in Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland met zes weken juist de kortste zomervakantie van Europa.

Bedenk wel dat de Italiaanse kinderen tussendoor veel minder vakantie hebben en ze moeten vaak ook zaterdag (ochtend) naar school.
Veel ouders sturen de kids in juni op een lang zomerkamp en ook verblijven ze vaak op de vaste camping van opa en oma. Papa en mama komen dan in het weekend langs. In augustus ligt het land nagenoeg plat. De meeste Italianen met een baan gaan in deze maand op vakantie.

Start zomervakantie per regio 2020

Laatste schooldag 2020 6 juni: Veneto Molise, Sicilië, De Marken, Emilia Romagna, Sardinië.

Laatste schooldag 2020 8 juni: Lazio. Lombardije, Abruzzo 

Laatste schooldag 2020 dinsdag 9 juni: Umbrië : (30 juni voor kleuterscholen), Calabrië. 

Laatste schooldag 2020 op woensdag 10 juni: Toscane (30 juni voor kleuterscholen) Friuli Venezia Giulia (30 juni voor kleuterscholen), Liguria : woensdag 10 juni (30 juni voor kleuterscholen) Piemonte : woensdag 10 juni (30 juni voor kleuterscholen) Trentino-Alto Adige : woensdag 10 juni (30 juni voor kleuterscholen)Basilicata , Campanië.

Laatste schooldag 2020 12 juni: Valle d’Aosta 

Laatste schooldag 2020 16 juni: Bolzano

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*