Leuke steden op de route naar Italië

Helaas is het niet zomaar mogelijk om naar Italië te reizen in de huidige situatie met Covid-19. Dit kan nog wel eens een tijdje duren, maar we moeten er het beste van maken. Voor nu kunnen we alleen erover nadenken welke plekken we gaan bezoeken als alles over is.

Jaarlijks zoeken veel mensen de warmte op om naar meer zuidelijk gelegen Europese landen te reizen en Italië is uiteraard één van de favoriete vakantielanden onder Nederlanders. Ben je van plan met de auto te gaan? Dan ben je in 14 uurtjes in Italië. Je kan dit in één keer rijden, maar je kan ook onderweg stoppen bij een aantal steden die zeker de moeite waard zijn. Het gaat immers ook om de reis en niet alleen de bestemming zelf! We hebben hieronder vier leuke tussenstops voor je uitgekozen.

Luxemburg

Wil je de Autobahn vermijden? Als je de grens bij Maastricht overgaat, is de eerste grote stad die je tegenkomt Luxemburg. Nergens anders in Europa vind je een ontmoeting van zoveel culturen, mentaliteiten en talen op zo weinig vierkante meters. Probeer de traditionele bouneschlupp, een groene bonensoep, of ga voor Gromperekichelcher, aardappelpannenkoeken en je buik is weer gevuld om je reis voort te zetten.

Nancy (Frankrijk)

Tijd om de benen te strekken? De volgende grote stad die je 150 km verderop tegenkomt, is Nancy. De stad nodigt met al haar mooie pleinen uit om een stadswandeling te maken. Place Stanislas is absoluut het mooiste plein van de stad – en misschien wel van heel Frankrijk. Laat je inspireren door de sculpturen, fonteinen en de gebouwen. Het is een ideale stad om 1 à 2 dagen te verblijven.

Bazel (Zwitserland)

Het gemeentehuis van Bazel

Toe aan wat romantiek? Op nog geen drie uur rijden van Nancy vind je de romantische stad Bazel. De stad, gelegen aan de Rijn, is de derde stad van Zwitserland en is de ideale plek om een aantal dagen te verblijven. Maak een wandeling door de oude stad, ga naar de dierentuin of bewonder Picasso’s schilderijen in het Kunstmuseum. Vergeet daarbij zeker niet een Schlumbergerli te proeven, dit ronde broodje vind je bij elke bakker!

Bern (Zwitserland)

Toe aan wat geschiedenis? In de hoofdstad van Zwitserland vind je talrijke musea en zie je ook waar Einstein elke dag de deur achter zich dichttrok. Bern is het politieke hart van Zwitserland en absoluut de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen. Al is het alleen al om Berner Rosti te proberen!

Het is natuurlijk belangrijk om voorbereid op pad te gaan – denk daarbij aan een tolvignet voor Zwitserland en zorg ervoor dat je met een goede en dekkende verzekering de grens over gaat. Heb je al een tijdje niet gekeken of jouw autoverzekering wel de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie? Dan kan je het beste bij een onafhankelijke vergelijker je autoverzekering vergelijken en ervoor zorgen dat je de goedkoopste autoverzekering hebt.

Alvast fijne reis!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*