Spaghetti Cupcakes op z’n Italiaans!

Meteen verliefd waren we op het spaghettigebakje dat we onlangs op een feestje geserveerd kregen. Bijzonder lekker, niet moeilijk en een leuke variant op de cupcake. Antonella Barbella heeft ze bedacht en die vertrouwde ons het recept toe. Wie echt Italiaans wil leren koken kan bij de gepassioneerde Antonella.

Recept voor Spaghetti Cupcake all ‘Amatriciana

Voor 12 cupcakes:

  • 150 gram spaghetti
  • ½ ui
  • 200 ml saus van gepelde tomaten (blik)
  • 50 gram spek
  • 50 ml room
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Een paar zwarte olijven
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout
Bereiding
  • Snij de uit fijn en hak de peterselie zeer fijn.
  • Fruit de ui in de pan tot hij zacht en glazig is
  • Voeg de spek toe en braad het even aan. Als de spek na een minuut of twee knapperig is, voeg dan de tomatensaus toe en laat het mengsel zachtjes 20 minuten sudderen.
  • Meng het ei met de room, parmezaan, de peterselie en peper en zout.
  • Warm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de spaghetti, twee minuten korter dan op het pak staat!
  • Giet de spaghetti af en spoel af met koud water (om te voorkomen dat het ei stolt)
  • Voeg de tomatensaus toe aan het ei en de room en giet de saus over de spaghetti
  • Doe de papieren cupcake-vormpjes in de speciaal hiervoor bestemde ovenschaaltjes
  • Rol een kleine hoeveelheid spaghetti om een vork met behulp van een lepel en plaats het rolletje voorzichtig in de cup.
  • Schenk wat extra saus over ieder vormpje.
  • Garneer met een schijfje olijf.
  • Bak de cakejes 15 minuten in de oven
  • De cakejes kunnen koud of warm gegeten worden.

Buon appetito!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*