Recept: Rozen-frambozenscroppino!

Eerder plaatsen we het recept van de Scroppino met Limoncello op onze site en dat bleef niet onopgemerkt lieten de google statistieken ons zien. Daarom nu een andere variant, de Rozen-frambozenscroppino!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de sorbet:

  • 500 g frambozen (diepvries)
  • 150 g suiker
  • geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
  • 1 zeer vers eiwit

Voor de scroppino:

  • rozenwater
  • 4 el wodka
  • 500 ml koude droge champagne, cava of prosecco
  • gedroogde rozenblaadjes (natuurwinkel)

Laat voor de sorbet de frambozen ontdooien. Breng 150 ml water met de suiker en de citroenschil aan de kook. Kook ca. 6 minuten op laag tot middelhoog vuur verder. Laat de siroop helemaal afkoelen.
Pureer de frambozen. Schenk de siroop door een zeef bij de frambozenpuree. Roer alles door elkaar en strijk het geheel nog eens door een zeef. Doe het frambozenmengsel in een brede, ondiepe kom en zet ca. 1 uur in de diepvries.
Neem het frambozenmengsel uit de diepvries en roer krachtig door met een garde. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig door het frambozenmengsel. Zet afgedekt ca. 4 uur in de diepvries en roer daarbij om de ca. 30 minuten door, tot een stevige sorbet ontstaan is.
Schep voor de scroppino vlak voor het serveren een bolletje frambozensorbet in 4 hoge wijnglazen. Druppel er steeds 1-2 druppels rozenwater over en verdeel de wodka erover.
Schenk er de koude bruisende wijn over. Verkruimel er wat rozenblaadjes over en serveer direct.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*