Zoon van topchef Mario Uva opent eigen restaurant

Zijn in 2013 overleden vader tilde eigenhandig de Italiaanse keuken in Nederland naar een hoger niveau. Nu opent Raffaele Uva zijn eigen restaurant aan de Koemarkt 58 in Purmerend. 

Saporetti is de naam van het gloednieuwe  restaurant van de 41-jarige Raffaele. Hij werd in Purmerend geboren en maakte zijn eerste stappen in vak op zestiende als keukenhulp in het restaurant van vader Mario.  Later was hij verantwoordelijk voor de kookstudio Cucina Uva.

Gevoel voor smaak zit in de genen van de Uva’s. Mario behaalde als enige Italiaanse chef in Nederland een Michelinster. Na zijn plotselinge overlijden op 71-jarige leeftijd wordt zijn restaurant in Wijdewormer door zijn andere zoon Allessandro geleid.

Saporetti is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 uur tot 15.00 uur voor lunch en voor het diner van 18.00 uur tot 22.00 uur. Het restaurant werkt uitsluitend op basis van reservering. Dat kan via nummer 0299-76 90 46

www.cucinauva.nl

 

2 reacties

  1. Enkel op reservering, toppunt van arrogantie!

  2. Nee geen toppunt van arrogantie…maar omdat het er vol is!!
    Zeker 3 maanden van te voren reserveren.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*