Recept voor Parmigiana Di Melanzane!

Parmigiana Di Melanzane, een heerlijk gerecht dat voor de duidelijkheid uit Sicilië komt en niet uit Parma wat de naam suggereert. Lees het verhaal over de achtergrond van deze Italiaanse klassieker en dan snel aan de slag!

Recept voor 8 tot 12 personen, afhankelijk of het als antipasto of hoofdgerecht wordt geserveerd

Parmigiana-recept2Ingrediënten:

  • 4 grote aubergines
  • Bloem om de plakken doorheen te halen
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • 300 gram Buffelmozzarella of Fior di Latte, gesneden
  • 100 gram Grana Padano kaas
  • Zout en peper

Saus

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1,5 blik gepelde tomaten, fijngehakt in het blik
  • 10 verse basilicumblaadjes, gescheurd.

Bereiding

  1. Snijd de aubergines ca. 1 centimeter dik. Bestuif de delen aan beide zijden met bloem. Klop de eieren, breng op smaak met zout en haal de plakken aubergine er doorheen
  1. Frituur de plakken aubergine in de hete olijfolie (180 graden) tot ze aan beide kanten bruin zijn. Gebruik nieuwe olijfolie na het bakken 2 of 3 porties aubergines.
  1. Maak nu de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot de knoflook goudgeel van kleur is. Voeg de tomaten toe en roer tot de saus begint te koken. Zet het vuur laag en laat de saus al roerend zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de basilicum er bij als de saus klaar is.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  1. Leg een laagje van twee of drie lepels tomatensaus op de bodem van een grote ovenschaal en drapeer daarop een eerste laag aubergine. Leg er wat van de Fior di latte of Buffelmozzarella bovenop, daar weer bovenop een paar lepels tomatensaus en bestrooi het met Grana Padano kaas. Leg een volgende laag van de plakken aubergine in de tegenovergestelde richting en dek die ook weer af met de verse kaas, tomatensaus en Grana Padano. Ga zo door tot de rand van de schaal. Zorg ervoor dat de bovenste laag goed bedekt is met de saus, kleine stukjes Fior di latte en een ruime hoeveelheid Grana Padano.

Bak de Parmigiana vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten. Laat het gerecht een half uur rusten voor het op te dienen. Het mag lauwwarm gegeten worden.Parmigiana-recept.

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*