Nederlandse ijsmaker in de wereldtop

Het is een tijd van hoogte- en dieptepunten voor de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti. Werd een paar weken terug zijn unieke mozaïek nog van de voorgevel getrokken door onverlaten, nu zegeviert de vakman van Italiaanse origine als een van de beste 50 ijsmakers ter wereld.

De salon aan de Poortstraat in de domstad staat op plaats 29 in de lijst van de Italiaanse site Dissapore (bekijk de hele lijst).  Zij stellen een erkende wereldwijde ranglijst samen voor ambachtelijk gemaakt ijs. Roberto is de enige Nederlandse ijssalon op de lijst. Om de competitie eerlijk te houden zijn de ijssalons in Italië zelf niet meegenomen in de lijst.

Roberto’s ijssalon is al vaker in de prijzen gevallen. Zo heeft de zaak onder meer de Gouden IJsspatel gewonnen.

Afgezien van de ambachtelijke bereiding wordt de geboren Italiaan ook geprezen om zijn creativiteit. Coletti bedacht onder meer bierijs, bloedijs, haringijs en sigarenijs en hij maakte al eens ijs in de openlucht bij een temperatuur van minus 20!

Meer over Italiaanse ijs

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*