Missoni pimpt good old Converse gympies

Wie kent ze niet en wie heeft er nooit een paar gedragen, de All Stars van Converse. De gympies van Amerikaanse merk kende hoogte- en dieptepunten. In 2001 ging de fabrikant failliet en een paar jaar later kocht rivaal Nike de merkrechten. Hierdoor zijn ook nu de klassieke modellen nog overal te koop. Dit najaar komen bijvoorbeeld sneakers met Italiaans design op de markt.

Italianen houden van tradities. Daarom koos het befaamde modehuis Missoni om zijn bekende zigzag print al voor de achtste keer aan de klassieker te lenen. Dit keer zijn de lage en hoge Chuck Taylor’s en de lage en hoge Fancy’s onder handen genomen. De collectie maakt deel uit van het First String-project van Converse.

missoni convers nody

Design is design

De lobby van het Missoni hotel in Edinburgh

De lobby van het Missoni hotel in Edinburgh

Italiaanse mode-ontwerpers lenen hun creativiteit vaak aan veel meer producten. Zo besloot Missoni zich te richten op het ontwerpen van interieurs. In 2005 werd Hotel Missoni gelanceerd, designhotels volledig door Missoni ingericht. In het Schotse Edinburgh en Koeweit werden de eerste geopend. Dit jaar volgden hotels in Turkije, Oman en Brazilië.
Ook zijn er Missoni kinderwagens te koop.

Tragisch ongeluk

Begin 2013 stortte een vliegtuig met daarin onder andere de CEO Vittorio Missoni en zijn echtgenote neer in de jungle van Venezuela. Het wrak en de lichamen van een aantal inzittenden werd gevonden. Dat van Vittorio Missoni is nog steeds spoorloos.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*