Eerste Campionato Della Pizza 2014 bereid in houtgestookte oven

De pizza mag wereldwijd toch wel beschouwd worden als één van de grootste ambassadeurs van Italië. Tijdens het Italië Evenement zal het eerste Nederlands kampioenschap voor Pizzaioli plaatsvinden; pizzabakkers die uitsluitend werken volgens de traditionele eisen.

Onder toezicht van een deskundige jury en veel publiek laten 25 professionele bakkers zich van hun beste (Napolitaanse) kant zien tijdens de bereiding van de Pizza Margherita. Dat gebeurt uiteraard in een houtgestookte steenoven, net zoals vroeger.
Er doen Nederlandse en Italiaanse pizzabakkers mee. Il Giornale is benieuwd wie er wint!

De halve finales zullen plaatsvinden op vrijdag 23 mei en zaterdag 24 mei tussen 10.30 uur en 12.30 uur. De finale is op zondag 25 mei van 10.30 uur – 12.15 uur.

Jury bestaat uit:

Dott. Biagio Conte: Directeur van WYYN. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de promotie van producten uit Napels en Campanië.
Dott. Alessandro Germano: Accademia Italiana della Cucina.
Sig. Danilo Bacci: eigenaar van een Pizzaschool en bekroond als 11e beste pizzaiolo in de wereld in 2013.

De volgende pizzaioli doen mee aan het kampioenschap:

pizza bakker

  • Pizzeria Da Gigi: Pizzaiolo Giuseppe Favoroso
  • Pizzeria Da Gigi: Pizzaiolo Stephan Lex
  • Gustavino: Pizzaiolo Sec Fee Yong
  • De Pizzabakkers: Pizzaiolo Jean-Marc van der Stap
  • De Pizzabakkers: Pizzaiolo Milo Beenhakker
  • De Pizzabakkers: Pizzaiolo Edoardo Pisu
  • Sotto Pizza: Pizzaiolo El Shanwany
  • Restaurant O’Pazzo: Pizzaiolo Germano Murgia
  • Da Portare Via: Pizzaiolo Sophie Boshouwers
  • Da Portare Via: Pizzaiolo Stijn Vluggen
  • Da Portare Via: Pizzaiolo Vanessa Bronzina
  • Mangiassai: Pizzaiolo Ciro Cuciniello
  • Il Pecorino: Pizzaiolo Dirk Nijenhuis
  • Il Pecorino: Pizzaiolo Pasquale Castellaccio
  • Mangiamore: Pizzaiolo Andrea Porco
  • Il Sogno Amsterdam: Pizzaiolo Stefano Candido
  • Il Sogno Amsterdam: Pizzaiolo Django Baten
  • Pizza Pazza: Pizzaiolo Peter Balsamo
  • Mangiancora: Pizzaiolo Nunzio Cuciniello
  • Mangiancora: Pizzaiolo Francesco Miranda
  • D’Amici: Pizzaiolo Gianluca Burro
  • Quercia: Pizzaiolo Laurens van Eijk

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*