Bruschette maar dan anders. Met peer en yoghurt

Bruschette maken de meeste mensen met tomaat en basilicum. Maar wat dacht je van deze variant, met peer en yoghurt! Lekker voor het begin van de zomeravond met een extra droge prosecco. Borrelen op z’n Italiaans, salute!

 

Bruschette met peer en yoghurt
Bruschette con pere e yogurt

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 min.

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 100 g Grana Padano
  • 2 peren
  • citroensap
  • Pane toscano. Pane toscano, Toscaans brood, is een broodsoort van tarwe zonder zout. Dit type brood is zeer geschikt om bruschetta mee te maken. Kies eventueel een ander soort Italiaans brood.
  • Peterselie
  • Rode peper
  • Kerstomaatjes
  • Het groen van een lente-uitje
  • Eextravergine olijfolie
  • zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 4 plakken van het brood en leg ze op een ovenplaat. Rooster het brood 3-4 minuten in de oven. Verwijder het klokhuis van 1 peer en rasp het vruchtvlees met schil (er is ca. 100 g nodig). Meng de geraspte peer met de geraspte kaas, de yoghurt, een flink bosje fijngehakte peterselie, een beetje fijngehakte rode peper en indien nodig zout (yoghurt-kaascrème). Snijd de andere peer in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met citroen zodat ze niet bruin kleuren. Leg 3 plakjes peer op elke plak brood en leg ze daarbij een beetje over elkaar. Schep een flinke el yoghurt-kaascrème op het brood. Maak het geheel af met een gehalveerd
kerstomaatje, wat ringetjes van het groen van het lente-uitje en wat olie. Serveer direct.

Peer is een bijzondere smaakmaker. Maak ook eens risotto met gebakken peer!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*