Tonijntartaar met appel. Tartare di tonno alle mele

Een lekker zomers recept!

Tonijntartaar met appel

Bereidingstijd ca 30 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 70 gr verse tonijn p.p. in heel kleine blokjes gesneden.
  • Ieder van de 4 personen:
  • sap van 1/4 citroen
  • ca 1/2 fijngesneden Granny Smith appel
  • Enkele takjes fijngesneden bieslook
  • 1/2 fijngesneden ansjovisfilet
  • Een paar kappertjes
  • 2 halfgedroogde tomaatjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • beetje zout naar smaak
  • 1/2 fijngesneden sjalotje
  • 1 klein lepeltje olijfolie.

-Snijd de tonijn in kleine stukjes.
-Breng op smaak met op smaak met de peper en het citroensap en laat circa 10 minuten intrekken in de koelkast.
-Zorg ondertussen dat de andere ingrediënten fijngesneden worden en garneer de borden met wat rucola en garnituur naar keuze.
-Haal de tonijn uit de koeling en meng deze met de andere ingrediënten.
-Verdeel het mengsel in een mooie ronde vorm op de borden.
-Eventueel serveren met warme croutons.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*