Rafaël breekt bezoekersrecord Teylers Museum

De Italiaanse schilder Rafaël heeft een snaar geraakt bij ons nuchtere Hollanders. In grote getale trokken we naar Teylers Museum in Haarlem voor de tentoonstelling van de meester. Het leidde tot een bezoekersrecord van het museum.

Rafaël zorgde er voor dat het record uit 2005 werd verbroken en dat het museum in 2012 bijna 150.000 kunstliefhebbers mocht verwelkomen. 87.000 daarvan kwamen voor het genie van de Italiaanse renaissance en dat in slechts drie maanden tijd. De tentoonstelling eindigde op 6 januari.

Directeur Marjan Scharloo: “Bijzonder is dat ongeveer 30% van de bezoekers van Rafaël voor de allereerste keer naar Teylers Museum kwam en totaal verrast bleek door het prachtige gebouw en de collecties. Deze reacties onderstrepen nog eens dat het museum goed op weg is met de nominatie voor de Werelderfgoedlijst. Over enkele maanden, in juni 2013, neemt het Werelderfgoedcomité van Unesco hierover een besluit.”

Museumreis. 
Het museum organiseert samen met Labrys Reizen dit voorjaar een aantal bijzondere museumreizen naar Italië, het land van Rafaël. De reis gaat van Florence via zijn geboorteplaats Urbino en Perugia naar Rome met bezoeken aan musea en kerken waar Rafaël heeft gewerkt.

Meer informatie.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*