Pure passie, intens genieten

“Oef!” Mijn gezicht vertrekt heel even als ik een slok van mijn espresso neem. “Die is sterk!” Mijn vriend Corrado glimlacht. “Op Sicilië houden we van intens. Dat vind je terug in onze pure maaltijden, onze Italiaanse passie en de overweldigende natuur. En ook in onze koffie!”

De trots van de Sicilianen is eindeloos. Toen ik vanochtend na een pittige klim op Europa’s grootste en levende vulkaan stond, de Etna, begreep ik wel waarom. De eilandbewoners beschouwen de vulkaan al eeuwenlang als hun symbool. En wat een uitzicht! De schitterende, vaak ruige natuur, openbaarde zich in al haar schoonheid.

alcantra resortCorrado wenkt me en start alvast ongeduldig mijn huurauto. Zoveel te zien hier, geen tijd te verliezen. De afgelopen dagen logeerde ik in een van de zeven prachtige villa’s van Alcantara Resort, aan de rand van het serene dorpje Gaggi. ’s Ochtends dronk ik een cappuccino tussen de locals aan de bar, de rest van de dag vermaakte ik mij in de groene tuinen tussen de villa’s of aan het heerlijke zwembad. Hoogste tijd dus om het eiland te verkennen.

Het zuidoosten van Sicilië

We gaan op weg naar het zuidoosten van Sicilië, dat met barokke stadjes als Noto, Ragusa en Lentini als het mooiste deel van het eiland wordt beschouwd. Corrado vertelt me vooral over de provinciehoofdplaats met de sprookjesachtige naam: Syracuse. “Morgen wandelen we door het oude centrum dat op een schiereilandje gelegen is”, vertelt Corrado enthousiast. “Ik laat je de sfeervolle straatjes zien, de pleinen, monumenten en de Dom, die gebouwd is op overblijfselen van een Griekse tempel. Daarna halen we verse vis en groenten op de markt.” Ik knik instemmend. Het klinkt allemaal even heerlijk. Bovendien heb ik zojuist gelezen dat nergens anders in Europa de zon langer schijnt dan op Sicilië. Ik ben op het goede eiland!

Tenuta RoccadiaVoor ons doemt het terrein van mijn volgende logeeradres op: Tenuta Roccadia.  Een traditionele agriturismo, waar je comfortabel kunt overnachten maar ook nog het echte boerenleven ervaart. Ik verheug me op een bezoek aan de moestuin en mooie rit te paard. Als eerste ontdek ik echter wuivende palmbomen rondom een zwembad, warm gekleurde muren, bloeiende tuinen en een weldadige stilte. Wanneer eigenaar Pietro mij mijn charmante kamer laat zien met details van eeuwenoud hout, kan ik alleen maar verrukt zuchten. En als hij me uitnodigt voor een kennismaking met de lokale keuken en belooft om die avond Pasta alla Syracuse voor me te maken, is mijn Siciliaanse droom compleet. La dolca vita, ik kan er wel aan wennen!

Tenuta Roccadia fotoEliza was here

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het aanbieden van unieke vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes.

Boek je een vliegvakantie op elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Niet die bus in, maar met je eigen auto op zoek naar je vakantieadresje. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar een aantal Zuid-Europese bestemmingen.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*