praktische tips italie
praktische tips italie

Praktische tips voor je reis naar Italië

Wil je deze zomer op vakantie naar Italië en ben je op zoek naar tips voor je reis, het vervoer of de invulling van de vakantie? Lees dan zeker even verder voor een aantal handige tips!

Kindvriendelijke campings

Ga je met je kinderen op vakantie? Ga dan op zoek naar een kindvriendelijke camping. Deze zijn er genoeg te vinden in Italië, zoals Park Albatros in San Vincenzo en Camping Bella Italia in Peschiera del Garda aan het Gardameer. Het voordeel van een kindvriendelijke camping is dat er altijd voldoende activiteiten zijn voor de kinderen en een speeltuin en/of zwembad waar ze zich lekker kunnen uitleven. Let hier dus zeker op wanneer je op zoek gaat naar een vakantie met kinderen.

Het zwembad van Park Albatros

Het zwembad van Park Albatros

Goedkope vluchten

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je vakantie naar Italië. Bij een aantal vliegmaatschappijen kun je altijd terecht voor goedkope vluchten naar Italië. Met Ryanair kun je bijvoorbeeld goedkoop vliegen naar diverse bestemmingen in Italië zoals Bologna, Pisa, Verona, Rome en Venetië. Houd er wel rekening mee dat de goedkopere vliegmaatschappijen vaak strikte richtlijnen hebben voor het gewicht en de afmetingen van je koffer. Deze kun je terugvinden op de website van de betreffende airline.

Italiaanse wijnen proeven

Italië is natuurlijk een land met heerlijke wijnen zoals Lambrusco, Prosecco en Chianti. Het is dan ook zeker de moeite waard om tijdens je vakantie een bezoek te brengen aan een wijnboer of een rondleiding te krijgen in de kelder van een beroemd wijnhuis. Er zijn zelfs speciale wijnreizen met culinaire wijnproeverijen en interessante ontdekkingstochten door de wijnstreek.

Wijngaarden in Toscane

Wijngaarden in Toscane

Het vervoer in Italië

Je kunt natuurlijk een hotel boeken aan het strand of het Gardameer en iedere dag lekker aan het strand liggen, maar het is nog het allermooiste om Italië verder te ontdekken. Er zijn zoveel leuke plekjes! Je kunt op diverse plekken in Italië een auto huren waarmee je kunt gaan en staan waar je wilt. Of je kunt natuurlijk met je eigen auto op vakantie. Maar je kunt Italië ook per trein, bus of per boot ontdekken.

Genoeg mogelijkheden om te genieten van de prachtige omgeving in Italië!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*