Origineel Italiaans zomerrecept; gefrituurde courgette met bloem

In Italië liggen de courgettes doorgaans met bloem en al in de winkel of op de markt. Onze Nederlandse glaswolcourgettes uit de kas moeten het helaas vaak zonder doen. Toch zijn ze bij sommige marktkramen en in biologische winkels (vaak de kleintjes) best te krijgen. De gefrituurde bloemen zijn een bekend Italiaans recept. Meer dan de moeite waar om eens te proberen tijdens deze tot nu toe heerlijke warme zomer!

Zucchine e fiori fritti 
Ingrediënten voor 6 personen:

1 courgette met bloem p.p. .

Voor het beslag:
2 eieren, 140 gr. Bloem
1 glaasje bier
Zout

gefrituurde bloemen courgetteVoor de courgette en bloem:

  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 20 gr. fijngesneden peterselie
  • ca 200 gr taleggiokaas
  • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 lepel pesto
  • zout en peper
  • 2 lepels olijfolie voor de steeltjes en voldoende olie om te frituren.


Bereidingstijd: ca 35 minuten

Snij de bloemen van de courgettes los ca. 1 cm onder de bloem.
Maak het beslag door de ingrediënten goed met de mixer glad te mengen.
Steeltjes (courgette) in fijne blokjes snijden en kort bakken in de verhitte olie. Bak eerst het knoflook in de olie en aromatiseer met zout, peper en de peterselie.
Meng daarna de afgekoelde blokjes met de taleggiokaas, pesto en pijnboompitten.
Verwarm de olie en, als die goed op temperatuur is, de bloemen erin frituren die eerst door het beslag gehaald zijn.

LET OP ! Bloemen bakken kort voor het opdienen. Serveer op een bedje van de salade met wat  rucola.

Buon appetito!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*