Limburg all’Italiano

Is het u ooit opgevallen dat de vorm van Limburg lijkt op een laars? Dan is het niet zo verwonderlijk dat je bij het afdalen in deze Hollandse laars steeds meer Italiaanse trekjes tegenkomt. De provincie ligt niet voor niets het dichtste bij Italië!

In Landgraaf lijken alle elementen van Italië samen te komen. In dit heuvelland kun je skiën (zelfs indoor), modieus shoppen en Toscaans wandelen.

Het themapark Mondo Verde in Landgraaf heeft in de afgelopen jaren internationale tuinen aangelegd en in het paviljoen Italië beleef je zowaar Toscaanse sferen, inclusief de Romeinse Trevifontein.  Het familiepark kent vier verschillende thema’s. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte en ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen.
www.wereldtuinenmondoverde.nl

De Italiaanse tuin van Mondo Verde

De Italiaanse tuin van Mondo Verde

Italiaanse keuken in Limburg

Voor de regionale keukens van Italië moet je een paar straten verderop zijn bij ristorante Pirandello, onderdeel van hotel WinselerHof. Pirandello doet ook mee aan de restaurantweek waardoor je vanaf 23 augustus voordelig kennis kan maken met de kunsten van chef Raoul.

Pirandello is een van de Italiaanse toprestaurants in Nederland maar vergeet ook Luigi’s Trattoria in Landgraaf niet. Dit restaurant, dat ook onder WinselerHof-vlag vaart, scoorde hoog in de restaurantgids GaultMillau.

Er is altijd een baas boven baas en die vinden we in dit geval in Maastricht. Mediterraneo werd vorig jaar uitgeroepen tot het beste Italiaans restaurant van Nederland.

www.chateauhotels.nl

Restaurant Pirandello in Landgraaf

Restaurant Pirandello in Landgraaf

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*