Italianen kopen meer fietsen dan autos
Italianen kopen meer fietsen dan autos

Italianen kopen voor het eerst meer fietsen dan auto’s

In onze gedrukte krant kon u al lezen dat fietsen in Italië zeer de moeite waard is. De Italianen hebben dat nu ook zelf ontdekt. Voor het eerst sinds 48 jaar werden er in Italië meer fietsen dan auto’s verkocht. Erasmo D’Angelis, de staatssecretaris van verkeer zei vrijdag dat in de Italiaanse steden een stille revolutie op twee wielen plaatsvindt. Het dagelijks gebruik van de fiets is enorm toegenomen. In 2012 werden er 1,65 miljoen fietsen tegen 1,4 miljoen auto’s.

Ook de geestelijken kiezen voor de fiets

Ook de geestelijken kiezen voor de fiets

De reden voor de toegenomen populariteit van de fiets is alleen minder positief. De diepe recessie die het land teistert dwingt veel inwoners op de fiets te stappen. De staatssecretaris vertelde ook dat het ministerie zoekt naar innovatieve methoden om het fietsgebruik verder te stimuleren. In ieder geval zou de regering meer geld moeten uittrekken voor fietspaden.

Voorbereid op de fiets

De verschillende steden en plaatsen maken dat Italië een ideaal land is om met de fiets te gaan verkennen. In de driehoek Pisa-Luca-Viareggio liggen al veel vrijliggende fietspaden, zo valt te lezen in dit verhaal.

Voordat je op reis gaat is het handig om uit te zoeken welke plekken je écht wilt zien. Je kan op het internet een route uitstippelen en deze aanhouden. Ook is het belangrijk om van te voren te zorgen dat je de nodige spullen bij je hebt. Beperk de bepakking wel tot een minimum, het is lastig fietsen met twee hutkoffers achterop!

Denk ook aan de fiets zelf en de benodigde fietsonderdelen, dit is essentieel voor een fietsvakantie. Wil je net als Italianen gaan voor kwaliteit en stijl? Kijk dan even naar het assortiment van campagnolo, dit merk produceert kwaliteit fietsonderdelen. Zo blijf je zeker in de Italiaanse sfeer.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*