Hugo is hot, maar drink het wel cool

Italië is het land van de aperitivo-cultuur, lekker lang doorborrelen met kleine hapjes. Prosecco, Martini en Aperol Spritz kleuren de bars en terrassen. In de noordelijke regio Sud-Tirol is nu de Hugo helemaal hip, met name in de zomer.

Daar wordt het vooral zelf gemixt (recept onderaan) maar de cocktail is nu ook kant-en-klaar in Nederland te koop, de ‘Hugo Prosejito’. Kelly Strauss van Pasta e Più uit Asten haalde het drankje naar Nederland. Het is gemaakt van prosecco, vlierbessensiroop (sambuco), citroensap, muntblaadjes en een scheutje sodawater. In tegenstelling tot de meeste andere pre-mixdrankjes worden er geen e-nummers, smaakversterkers, smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Het drankje heeft een zoete, fruitige en verfrissende smaak.

Kant en klare Hugo is nu in Nederland te koop

Kant en klare Hugo is nu in Nederland te koop

Maar zelf maken kan dus ook. Bekijk hier de Video!
Het recept voor een originele Hugo!

  • 15cl Prosecco
  • 2cl vlierbessensiroop
  • Bruisend water
  • Munt
  • Schijfje citroen
Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een glas met twee of drie ijsklontjes en gebruik het schijfje citroen voor de decoratie of voor de smaak.


Aperitivi
bij het Italië Evenement, Smaak & Stijl 2013
Lekker genieten van bijzondere drankjes met een hapje moet je eigenlijk niet alleen in Italië doen. Daarom introduceert het Italië Evenement nu het Piazza dell’Aperitivo. Een heerlijke spritz Aperol of bruisende koele prosecco,  tal van speciale Italiaanse aperitieven kan je daar proberen onder het genot van een smakelijke amuse.  Het Italië Evenement viert op 31 mei, 1 en 2 juni 2013 zijn tienjarig jubileum! www.italieevenement.nléén reactie

  1. Een fris en fruitig drankje voor op een zomers terras !

    Allimone vindt het heerlijk dat er Citroensap in zit.

    Cin Cin

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*