Het Nederlands Filmorkest all’Italiano!

Voor Het Nederlands Filmorkest wordt het een Italiaanse zomer! Op 28 juni geven ze het zomerconcert Una Sera Al Cinema, daarna op 7 juli een dinnerconcert en 20 juli vertrekt het gezelschap naar het Italiaanse Pesaro (de Marken).

De 28e van deze maand spelen de musici in Houten filmmuziek van Italiaanse componisten zoals Nino Rota en Ennio Morricone. Films die zoal voorbij zullen komen: The Godfather, Inglourious Basterds, Once Upon a Time in the West en Casino Royale. U herkent veel nummers direct. Misschien dat ook de muziek uit de recente succesfilm Django Unchained van Quentin Tarantino langs komt. Deze Amerikaanse regisseur met Italiaanse roots, die onlangs nog in Rome werd geëerd, werkte veel met de muziek van grootmeester Morricone.

In november is het in Houten al een klein beetje Italië als de klassieke auto’s in het Expocenter worden getoond, maar 28 juni is de temperatuur ook in overeenstemming. Na afloop van de voorstelling wordt op het plein voor het theater namelijk de film Love Is All You Need getoond. De romantische komedie de speelt in Sorrento. Lekker nagenieten dus!

Morricone componeerde de muziek voor The Good, The Bad and the Ugly

Morricone componeerde de muziek voor The Good, The Bad and the Ugly

Locatie: Theater aan de Slinger, te Houten, Kaarten: €12,50 per persoon, Reserveren: via reserveren@filmorkest.nl.
Optie: Brasserie &Zo serveert voor €21,50 een theatermenu waarmee u de Italiaanse tournee van het orkest sponsort  www.brasserie-enzo.nl

Dinnerconcert zondagavond 7 juli te Houten
De hele maand juli is het centrale plein in Houten (Het Rond) omgetoverd tot een groot strand en kunt u genieten van allerlei buitenactiviteiten die georganiseerd worden door diverse winkels en restaurants uit de omgeving. Brasserie &Zo organiseert een zomers dinnerconcert. Voor €38,50 p.p. geniet u van een zomers diner en daarbij zal Het Nederlands Filmorkest voor een (deels Italiaanse) muzikale invulling zorgen.

Tournee Pesaro
Van 20 tot en met 27 juli verblijft Het Nederlands Filmorkest in Pesaro, de geboorteplaats van componist Rossini. In deze prachtige Italiaanse kustplaats verzorgt het orkest een paar optredens. Bent u toevallig in de buurt? Kom dan op 23 of 26 juli genieten van één van de vrij toegankelijke concerten aan zee!

In Pesaro is ieder jaar ook het grote Rossini operafestival, dit jaar van 10 tot en met 23 augustus 2013, www.rossinioperafestival.it

Meer info over het orkest? Stuur een e-mail naar info@filmorkest.nl of kijk op www.filmorkest.nl

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*