Er is weer een Fiat ijskast

Terwijl u vandaag al op deze site kon lezen dat de Fiat’s 500 nog steeds als warme broodjes gaan, ontvingen we ook een ander en heel bijzonder bericht over de Italiaanse klassieker. SMEG heeft namelijk een Fiat 500 koelkast gemaakt! En dan bedoelen we niet een speciale uitvoering met extra krachtige airco, maar een echte koelkast waarin je Prosecco en Parmigiano lekker op temperatuur blijft.

De SMEG 500 koelkast werd door SMEG en Fiat ontwikkeld samen met het bedrijf Italia Independent van Lapo Elkann. Dat is de kleinzoon van wijlen Giovanni Agnelli, jarenlang de grote Fiatbaas zoals u weet.

De SMEG 500 is een echt designsymbool van ‘Made in Italy’  Het apparaat is 83 cm hoog, 125 cm breed en is 80 cm diep, heeft een A-Label en is hij leverbaar in wit, groen of rood. De SMEG 500 is te bekijken en te bestellen op www.fiat500design.com

Smeg 500 koelkast

Fiat koelkasten

Het logo dat in de jaren 50 en 60 op de koelkasten van Fiat stond

Het logo dat in de jaren 50 en 60 op de koelkasten van Fiat stond

Fiat en Smeg werkten al eerder samen, namelijk in de jaren ’50: het decennium dat de Fiat 500 werd voorgesteld op 4 juli 1957. Deze periode wordt ook wel het tijdperk van massamotorisering genoemd, maar ook witgoed in huishoudens maakte destijds een ware opmars in huishoudens. Dankzij deze samenwerking produceerde Fiat in die tijd ook koelkasten samen met SMEG.

Fabrikant SMEG is niet vies van een stuntje. Twee jaar terug lieten ze een kunstenaar op de Dam in Amsterdam een aantal koelkasten beschilderen, echte collectorenitems.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*