Zuid-Tirol, wintersport in de Italiaanse Dolomieten

-advertorial- Zuid-Tirol, ook wel bekend als Südtirol, is de meest noordelijke provincie van Italië. Hier ontmoeten Zuid-Tiroolse tradities het Dolce Vita van Italië. Wintersporten met op de achtergrond de door UNESCO als natuurerfgoed bestempelde Dolomieten, maakt Zuid-Tirol hét wintersportoord van de Alpen met gemiddeld 300 dagen zon per jaar.

Het spectaculaire uitzicht op de Dolomieten vormt het decor voor de wintersporter die zich kan verheugen op brede goed geprepareerde pistes met meer dan 90% sneeuwgarantie. Naast 1000 kilometer aan skipistes zijn er in Zuid-Tirol ook mogelijkheden voor alternatieve sporten zoals hiken op sneeuwschoenen, cross-country sporten, schaatsen en ijsklimmen.

Culinair vakmanschap
Tussen de activiteiten door kunt u een tussenstop maken bij één van de berghutten. Hier kunt u genieten van het Italiaans culinair vakmanschap gecombineerd met de traditionele gerechten uit de Zuid-Tiroolse Alpen, bereid met regionale producten. Met een goed glas wijn uit de regio en een delicatesse uit de Zuid-Tiroolse keuken, geniet u onder de altijd aanwezige zon volop van het verbluffende uitzicht.

Italiaans culinair vakmanschap

Italiaans culinair vakmanschap

Ontspannen in een wolbad in het bekende Terme in MeranoMeran.

Ontspannen in een wolbad in het bekende Terme in Merano/Meran.

Welness
Na een lange dag in de frisse buitenlucht kunt u zich ’s avonds heerlijk laten verwennen in de vele wellnesscentra die Zuid-Tirol rijk is. Zo kunt u heerlijk ontspannen in een wolbad in het bekende Terme in Merano/Meran. Een wintersportvakantie in Zuid-Tirol is dan ook de ideale mix tussen ontspanning en sportiviteit.

Mooiste bergen ter wereld
Voordat de avond valt in Zuid-Tirol kunt u nog even genieten van de Dolomieten, ook wel de bleke bergen genoemd, die dan zich dan hullen in een oranjerode gloed. Dit is een adembenemend uitzicht. Zoals de bekende bergbeklimmer Reinhold Messner over de Dolomieten zegt: “De Dolomieten mogen dan wel niet de meest hoge bergen zijn, ze zijn wel de mooiste van de hele wereld.”

De mooiste bergen ter wereld

De mooiste bergen ter wereld

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig via de luchthaven van Innsbruck of Verona. Met de auto is de afstand tussen Utrecht en de hoofdstad van Zuid-Tirol Bolzano/Bozen ongeveer 1000 kilometer.

Meer informatie over Zuid-Tirol is te vinden op www.suedtirol.info

Negentig procent sneeuwgarantie

Negentig procent sneeuwgarantie

Wintersport met het hele gezin

Wintersport met het hele gezin

Ondergaande zon in Zuid Tirol

Ondergaande zon in Zuid Tirol

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*