Striptentoonstelling Comics che passione!

Elk land heeft vaak een uitgesproken talent. Ieren kunnen goed zingen, wij maken lekkere dancemuziek, voor je stucwerk bel je een Pool en net als de Belgen hebben de Italianen veel striphelden voortgebracht.
Pinocchio trok vanuit het Toscaanse Collodi de hele wereld over en ook de kleine Calimero was te groot voor Italië alleen. De houten pop en het zwarte kuiken werden internationale sterren en die status werd ook door de Italiaanse kinderheld Geronimo Stilton bereikt.

In Amsterdam is vanaf 2 november een bijzonder leuke tentoonstelling die laat zien hoe Italië zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een van de beste landen op het gebied van striptekenen.

Comics che passion, Italiaanse stripsNaast bovengenoemde karakters zijn er klassieke strips als de beroemde westernheld Tex, uit de wildwestverhalen die dateren van eind jaren veertig. De zwarte koning Diabolik die vijftig jaar na zijn creatie (1962) steeds bekender en geliefder aan het worden is en de horrordetective Dylan Dog, de jongste van de drie maar nu al een cultfiguur bij jong en oud. Deze drie stripfenomenen werden wereldwijd in maar liefst dertig landen uitgegeven en vertaald.

De rondtrekkende tentoonstelling werd samengesteld door kunsthistoricus Maurizio Scudiero.

De cover van Topolino ter ere van 150 jaar Italië

De cover van Topolino ter ere van 150 jaar Italië (klik om te vergroten)

Italië viert Mickey Mouse verjaardag
Van 1 tot 4 november 2012 viert de Italiaanse uitgever dat Mickey Mouse, ‘Topolino’ in Italië, 80 jaar geleden in het land arriveerde. De kleine muis (topo lino) werd net als in de hele wereld meteen omarmd. Inmiddels 2973 edities van het tijdschrift verder verschijnt een speciaal nummer met veel historisch beeldmateriaal.
Vanaf  15 november tot 20 januari 2013 is er in het WOW Spazio fumetti Stripmuseum in Milaan een speciale tentoonstelling over Mickey Mouse.

Comics che passione!
Beroemde Italiaanse striptekenaars vanaf de jaren 30 tot heden
Datum: vrijdag 2 november 2012 – zondag 9 december 2012
Tijden: 10 – 12 uur – 14 – 16 uur
Keizersgracht 564, Amsterdam
Toegang gratis

één reactie

  1. Io posseggo fumetti di diabolik, paperino, topolino,tex Willer,ecc ecc, Chi a interesse,sono degelijk anni 60,e70,in Italiano e Olandese.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*