Risotto met prosecco, taleggiokaas en gebakken peer

Marco Argante toont zich ieder jaar op het Italië Evenement weer een groot kookartiest. Op de stand van La Cucina Italiana kan iedereen meedoen met het maken van heerlijke risotto’s. Een van zijn recepten wilde Marco wel met Il Giornale delen. Het water loopt ons in de mond!

Voor wie niets aan het toeval over wil laten is er zelfs een speciale risottopan, van het Italiaanse topmerk Lagostina. Marco kookt er ook mee.

Risotto al prosecco con taleggio e pera
Risotto met prosecco, taleggiokaas en gebakken peer

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 100 g Taleggio kaas in blokjes gesneden
  • 1 grote peer in dunne schijfjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Prosecco
  • Groentebouillon
  • Boter
  • Olijfolie

Bereiding

Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak even mee. Giet er een flinke scheut prosecco bij en laat de rijst het opnemen. Giet nogmaals een flinke scheut prosecco erbij en laat het wederom geheel opnemen. Dan een pollepel bouillon erbij en ook deze door de rijst op laten nemen. Blijf telkens een lepel bouillon toevoegen en op laten nemen door de rijst tot ze gaar is. Zet het vuur uit en laat de risotto even een iets afkoelen. Bak intussen de peer met een klontje boter goudbruin in een koekenpan. Sla stukjes koude boter door de risotto en roer er de Parmezaan door. Decoreer de peerschijfjes op de risotto, doe de Taleggio er overheen en strooi wat verse peper over het geheel. Uiteraard serveren met een mooi glas Prosecco!

Lees meer over Prosecco en de verschillen in kwaliteit.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*