Nieuwe pausmobiel kerstcadeautje van Mercedes

Duitser en Italianen hebben elkaar op motorisch gebied altijd goed kunnen vinden. Schumacher was de F1-koning in zijn Ferrari, Audi investeerde met veel succes in Italiaanse sportwagens en met de nieuwe dieseltechniek van Fiat snellen de BMW’s nog steeds over de autobahn.

Ook de Paus rijdt Duits. Al meer dan 80 jaar levert Mercedes-Benz de wagens voor het hoofd van de Katholieke kerk. Begin december kwam Dieter Zetsche, de grote baas van het autoconcern, het allernieuwste model van de Pausmobiel persoonlijk afleveren.

In dit model bezocht paus Johannes Paulus II Nederland in 1985

In dit model bezocht paus Johannes Paulus II Nederland in 1985

De vraag is wie er ooit begon met de witte-auto-rage. Wij zeggen de Paus. Die rijdt al jaren in een fraai parelmoer gekleurd koetswerk. Ook de nieuwe pausmobiel is in deze kleur uitgevoerd. De aangepaste Mercedes-Benz M-Klasse waar negen maanden aan werd gewerkt, is speciaal ontworpen en ingericht met de nieuwste technologie, zodat de Paus tijdens zijn reizen dichtbij, maar toch veilig in de buurt van de mensen kan komen.

Het nieuwe model is van alle gemakken voorzien zoals de allerbeste airco en optimaal comfort. De wagen is ook wat lager dan zijn voorganger. Dat vergemakkelijkt het in- en uitstappen maar is ook praktisch met vervoer tijdens de vele buitenlandse reizen.

Tijdens het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria op 8 december reed de Paus voor het eerst in zijn nieuwe bolide. De oude Pausmobielen gaan naar het museum in Vaticaanstad en naar Mercedes-Benz in Stuttgart.

Elektrische Renault Kangoo voor het zomerhuis van de Paus

Elektrische Renault Kangoo voor het zomerhuis van de Paus

Elektrische pausmobiel voor het buitenhuis

Na zijn Twitteraccount is de Paus ook op mobiel gebied bij helemaal bij de tijd. In september doneerde Renault namelijk al een elektrische Kangoo, voor gebruik rondom  het zomerverblijf van de Paus in Castel Gandolfo. Deze plaats net buiten Rome is overigens een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad. De pausmobiel van Mercedes rijdt nog wel op benzine.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*