Lekker vindt nieuwe Italiaanse toprestaurants

De bladeren vallen van de bomen en het wordt nu echt fris dus gaat bijna geen week voorbij of er is wel weer een nieuwe gids met restaurants. Vrijdag kochten we de Lekker en gingen natuurlijk direct op zoek naar de puur Italiaanse restaurants. We werden niet teleurgesteld, met name omdat we een aantal nieuwe namen zagen die we nog niet eerder op ranglijstjes hadden gezien. Aangenaam verrast waren we ook door het aantal van 17 Italiaanse restaurants in de Top 500 dat na jaren eindelijk weer eens steeg.

In de top 100 is het eten van een Italiaanse gerechten geen probleem maar helaas vinden we nog geen 100% Italiaans restaurant terug, zelf niet Mediteraneo uit Maastricht, dat onlangs door Italië Magazine tot het beste Italiaans restaurant van Nederland werd verkozen. Dan maar hopen dat de Fransen binnenkort eens een ster uitdelen aan chef die de beste keuken ter wereld serveert.

Bij Da Luca in Hoogeveen kan je ook overnachten

Bij Da Luca in Hoogeveen kan je ook overnachten

Zes nieuwe namen!
In de Top 500 van Lekker veel vertrouwde namen zoals Incanto, Mario Uva, Toscanini en de gekke kok uit Houten Coco Pazzo. Maar de lekkerbekken proefden gelukkig ook nieuw talent, zes nieuwe namen maar liefst! Luce uit Utrecht  bijvoorbeeld, een hip Italiaans restaurant met een eerlijke en verrassende keuken, zo schrijft Lekker. Gelukkig proeft Lekker ook buiten de Randstad. In Groningen en Hoogeveen vonden ze Lo Stivale en Da Luca. Bij de laatste wordt gastheer Stefano geroemd vanwege zijn wijnadvies en gratis ijskoud water. Bij Lo Stivalo likt de rapporteur zijn vingers af bij de reuzenravioli gevuld met gehakt van eend en geserveerd in de eigen jus. Een inspirerend gerecht voor de Italiaanse hobbykok!

Onderstaand alle Italiaanse restaurants in de Lekker Top 500 en de beoordeling van deze restaurants door andere keurmerken en verkiezingen.Bekijk ook de Lekker 2012, de GaultMillau 2013 of lees meer over restaurants in Italië met een Michelinster.
Lees ook meer over de beste Restaurants in Italië en de genomineerden voor het  beste Italiaanse Restaurant van Nederland 2013.

Lekker 2013 Nominatie Italië Mag. ’12 Ospitalita Italiana Accademia
Acquavite, Naarden nieuw
Coco Pazzo, Houten
Da Giulio, Arnhem
Da Nello, Eindhoven
De Luca, Hoogeveen nieuw
Incanto, Amsterdam x  x
Lo Stivale, Groningen nieuw
Luce, Utrecht nieuw
Mario Uva, Wijderwormer x
Mediterraneo, Maastricht x x
Per Bacco, Heerenveen x
Pianeta Terra, Amsterdam x x
Pirandello, Landgraaf
Raimondi’s Villa Rozenrust  x
Ristorante Ortica, Best x
Segugio, Amsterdam x x
Toscanini, Amsterdam nieuw x

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*