CalaSabina: Italiaanse luilekkersite voor fijnproevers

Als fijnproever haal je in Italië iedere dag je hart op. Een ontelbare rijkdom van heerlijkheden, overal bijzondere en unieke lekkernijen. Helaas komt maar een klein deel het land uit. Italianen houden, in tegenstelling tot Nederlanders, het beste voor zichzelf! Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer in Nederland te koop. Bij familiebedrijf Calasabina bijvoorbeeld.  CalaSabina haalt Italië naar Nederland met eigen, rechtstreeks geïmporteerde delicatessen van kleine producenten.

Authentieke Italiaanse delicatessen
Fragolino bijvoorbeeld, een fantastische likeur van wilde aardbeien. Of likeuren van pistache of banaan. Biologische Cantucci met de echte Italiaanse smaak. De superieure Pecorino van Brunelli  is nog zo’n voorbeeld. De melk komt van schapen die vrij in de Romeinse velden kunnen grazen, de kaas wordt handmatig gezout en het kruiden gebeurt in eeuwenoude Etruskische tufsteen grotten. Een heerlijke kaas die gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld de ambachtelijk gemaakte confituur van uien van CalaSabina!

Op de site van CalaSabina vind  je ook echte Mortadella uit Modena, capocolle worst uit Umbrië en slowfood Lardo uit Colonnata (Toscane). En koop eens niet de nepmozzarella bij de supermarkt maar de echte Mozzarella di Bufala Campana D.O.P., al door de monniken van San Lorenzo rond 1300 gemaakt.

Italiaanse  feestdagen vier je uiteraard met Spumante. De Stratosferico DOCG Spumante Brut uit Veneto is nu in de aanbieding. 100% Glera druif, strogeel met groene reflecties, droog en vol met hints van acacia, appel, peer en witte perzik.

AANBIEDING PROSECCO Stratosferico DOCG Spumante Brut uit VenetoFamiliebedrijf
Op het eerste gezicht is CalaSabina een bedrijf van een oer-Hollandse Bourgondische familie, maar ze hebben de ziel van rasechte Italiaanse levensgenieters. Op zijn 13e emigreerde vader Maarten met zijn familie van het Zuid-Hollandse Rhoon naar wereldstad Rome. Met blonde krullen en blauwe ogen vielen ze op, toch voelden ze zich na verloop van tijd meer Italiaans dan Nederlands. Hij ontmoette in Rome de Italiaanse liefde van zijn leven en kreeg kinderen. Toch bleef ook het leven in Nederland trekken. Op jonge leeftijd besloten ze het avontuur aan te gaan en te verhuizen naar Nederland. Dit is inmiddels 30 jaar geleden.

In Nederland is de familie inmiddels geworteld maar er stroomt voor altijd Italiaans bloed door de aderen. Mama is Italiaans, de kinderen zijn Italiaans en de rest van de familie woont nog steeds in Italië. De verbondenheid met Italië laat ze niet los en zo is het familiebedrijf ontstaan. CalaSabina brengt het Italië naar Nederland, Italiaans eten drinken en leven, La Vita Bella!

Italiaanse broodjes van Calasabina

Broodjes: Ciabattina, Focaccia artigianale, Tartarughina multiceriale en Mini alla Zucca

Ook niet in de Italiaanse supermarkt te vinden
De familie zoekt naar echte authentieke (streek)producten van topkwaliteit, die ook niet in de Italiaanse supermarkt te vinden zijn. Lekkernijen die je vaak alleen bij die kleine restaurantjes eet. Waar mama kookt en je snel naar binnen wenkt als je eigenlijk al vertwijfeld doorloopt omdat de aanblik geen eethuisje doet vermoeden.

Leuk is ook dat Calasabina in Italië op zoek voor je gaat naar producten die je ooit een keer hebt geproefd maar daarna niet meer hebt kunnen vinden. Een erg herkenbaar fenomeen wat Il Giornale betreft!

Kijk op de site en ontdek La Vita Bella van CalaSabina!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*