Nieuws

Beleef het oranjegevoel in Italiaanse stijl

Hoe blijf je op een dag als Koninginnedag en met het EK Voetbal toch in Italiaanse sferen? We zochten voor u een reeks producten om in stijlvol Italiaans oranje de komende maanden door te komen.

Dat was niet zo heel moeilijk want Italianen zijn over het algemeen niet vies van een opvallend kleurtje.
Heeft u nog meer leuke suggesties? Mail ze naar redactie@ilgiornale.nl

Oranje Fiat 500

Deze oranje Fiat 500 werd in de eerste instantie alleen in Japan geïntroduceerd in een gelimiteerde oplage maar stond vorig jaar ook opeens op de Autorai. Het model werd zelfs speciaal voor Nederland ‘gepimpt’ met een Nederlands vlaggetje op de voorste zijpanelen, vloermatten met een rood-wit-blauwe streep en een oranje sleutelhouder.
Inmiddels staan er al een aantal tweedehands te koop dus voor een scherpe prijs ga je in het Italiaans Oranje op reis!

Oranje Lamborghini gallardo

Iets minder scherp geprijsd is deze oranje (Arancio Borealis) Lamborghini Gallardo. Nieuwprijs ongeveer 300.000 euro, een beetje afhankelijk van de opties. Wiggers MasterCars in Enschede heeft nog wel een leuk tweedehandsje staan uit 2006 voor € 134.950,- “Slechts 43.000 kilometertjes op de teller mevrouw” En dan weet je zeker dat je met Koninginnedag alle aandacht krijgt want met behulp van de launch control (waarmee ook Formule 1 auto’s wegspurten) zit je in 4,6 seconden op de 100 en 13,3 op de 200 kilometer per uur.

illy espressomachine oranje x1

Koffie

Van de auto’s naar de koffie want ook espressoapparaten zijn er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog. Met een oranje variant verkoop je op de vrijmarkt geheel in stijl de lekkerste koffie.
De FrancisFrancis X1 van illy is een klassieker, ontworpen door Luca Trazzi. Je maakt er volgens illy de lekkerste bakkies mee, espresso, ristretto of een lungo. Met het stoompijpje kan melk worden opgeschuimd voor een fantastische cappuccino. De prijs is ongeveer 600 euro.

illy trakteert!

Op het Italië Evenement kan iedereen met de X1 zelf een eigen espresso zetten. Illy trakteert namelijk iedere bezoeker op een gratis cup om er op de stand met een machine naar keuze een heerlijk brouwsel van te produceren.

Lavazza A Modo Mio Oranje

De collega’s vanLavazza maken al een tijdje furore met de A Modo Mio die onlangs nog bij de Consumentenbond als beste uit de test kwam. De Lavazza kent ook allemaal kekke kleurtjes waaronder het oranje. Het apparaat maakt een buitengewoon volle en romige espresso, aldus Lavazza.

Aperol Oranje aperitief

Aperitivo!

Wie wel eens in Italië komt kent de terrassen vol met oranje glazen die de Italianen rond borreltijd vullen. Net als in Spanje wordt er meestal ook een lekker hapje bij geserveerd, in veel gevallen zonder extra kosten, kom daar in Nederland maar eens om. In het glas zit Aperol, een aperitief op basis van zure sinaasappel, rabarber en de kruiden gentiaan en cinchona. Het drankje is met name populair in de mix met Prosecco en/of bruisend brondwater. Spritz is dan de naam
Het lijkt een zonnige Koninginnedag te worden dus met een Aperol op het terras ben je helemaal bij de tijd zonder de Italiaanse stijl te verliezen.

Smeg koelkast jaren 50 oranje

Coolll oranje

De Italiaanse fabrikant SMEG maakt erg mooie Italiaanse keukenapparatuur. Net als sommige andere Italiaanse fabrikanten zet SMEG met regelmaat een kunstenaar in om speciale versies te creëren. Afgelopen najaar kon u kunstenaar Selwyn Senatori op de dam live aan het werk met de koelkasten van het merk (lees ons artikel) Een oranje variant maakte hij niet want die heeft SMEG al in de collectie. Hippe retromodellen uit de jaren 50 met uiteraard de techniek van deze tijd. Ze kosten rond de 1000 euro.

Italiaanse tassen. Verslavend voor veel vrouwen. De modellen van de beroemde Italiaanse modehuizen zijn onweerstaanbaar. Ze maken ze ook in het Oranje. De tas van Prada (rechts) en Louis Vuitton hieronder kosten beide ongeveer 200 euro.

Oranje handtas van Louis Vuitton
Oranje handtas van Prada
Risotto met pompoen

Pasta en Risotto

En dan weer van de hardware naar de software, de inwendige mens. Oranje is een heel gezonde kleur want groenten en fruit met die kleur bevatten een berg anti oxidanten. Een risotto met pompoen is heerlijk, ideaal voor een gezellige oranje voetbalavond of Koninginnedagparty.

Il Giornale vond ook risottorecepten met sinaasappel maar het beste alternatief voor de pompoen is natuurlijk de klassieker; Risotto alla Milanese, gekleurd met het oranje-gele saffraan.

Oranje pasta is bij de speciaalzaken te koop maar ook zelf te maken. Wortel is hiervoor de kleurstof. Stoom 200 gram wortelen gaar en pureer ze. De puree moet goed droog zijn voordat het bij ongeveer 400 gram bloem kan worden gevoegd. Goed kneden tot een mooie oranje deegbal, uitrollen en koken maar! Gebruik trouwens wel bloem van zachte tarwe type 00. Te koop bij speciaalzaken.

Oranje pizza oven

Tot slot, u zag ‘m misschien al op deze site. De oranje Pizza-Oven. Al wel te bestellen maar hij komt pas over een paar weken in uw keuken. Inclusief recept voor een oranjepizza waarvan de producent de ingrediënten nog geheim houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button