NieuwsSardiniëVakantie

1800 euro boete voor illegaal strandbezoek Sardinië

Een Braziliaanse influencer heeft van de Italiaanse autoriteiten een boete van 1800 euro gehad omdat ze het befaamde roze Cala di Roto strand van Budelli op Sardinië betrad. Dat is al jaren streng verboden om milieuschade te voorkomen. Je mag er niet op lopen en ook niet aanmeren met de boot. De influenceer had daar lak aan en maakte een video (zie boven) voor de socials die een storm aan kritiek opleverde.

Het roze strand van Budelli is een paradijs dat al sinds 1998 wordt beschermd. De eigenwijze influencer Rogéria is helaas niet de enige wetsovertreder. De politie is elke dag druk met overtreders van het verbod dat minimaal 300 euro kost. Het strand dat onderdeel uitmaakt van de Maddalena-archipel kan je alleen via het water bereiken. Het strand kent een unieke mix aan schelpensoorten die het zand roze kleuren. Dat ging echter in grote getalen mee naar huis waardoor de natuur schade opliep. Niet iedere toerist was zich daar bewust van en zo sturen spijtoptanten het zand soms terug! Zo kwam er laatst een fles met zand uit 1978 binnen bij de milieuvereniging van een vrouw die het zand had geërfd en het weer terug wilde geven.

Maakt echter gerust een tocht langs de andere stranden of duik het water in met de snorkel of zuurstoffles. Cala Piatto , Cala Cisternone , Cala di Trana en Cala del Cavaliere (foto onder) zijn wel te bezoeken.

1800 euro boete voor illegaal strandbezoek Sardinië
Wikipedia. Foto Carlo Pelagalli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button