Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse merenNieuwsRegio'sVakantie

13-daagse autorondreis “langs de Noord-Italiaanse meren” – Sunna Travel

Deze individuele rondreis Noord-Italië brengt je naar de mooiste plekjes bij vier prachtige meren: meer van Molveno, Gardameer, Iseomeer en Comomeer. Elk meer heeft zijn eigen charme en karakter waardoor ieder verblijf steeds weer anders is. Deze veelzijdige autorondreis Italië van 13 dagen langs vier fraaie meren boek je bij Sunna Travel.

De rondreis langs de Italiaanse meren begint bij het meer van Molveno in de regio Trentino-Zuid-Tirol. Aan de voet van de berggroep Brenta in de Dolomieten ligt het meer van Molveno. Dit is het tweede grootste meer in Trentino en heeft de bijnaam ‘de parel van de Dolomieten’.

Het kleine hotel/pension ligt op 150 meter van het meer en op een paar minuten lopen van het centrum van Molveno. Dit is een authentiek Italiaans dorpje met een idyllische ligging aan de oevers van het meer. Tijdens je verblijf van drie nachten in Molveno kun je genieten van strand én van bergen.

13-daagse autorondreis “langs de Noord-Italiaanse meren”
Gardameer. Een van de meren tijdens de 13-daagse autorondreis “langs de Noord-Italiaanse meren” – Sunna Travel

Gardameer

Het Gardameer is het bekendste en grootste meer van Italië en wordt omgeven door een prachtig landschap met bergen, stranden, schilderachtige dorpen, wijngaarden en citroenbomen. Langs de westkust, tussen Riva del Garda en Gargnano, zijn steile, soms loodrecht uit het water oprijzende rotsen.

Aan deze meest rustige en authentieke westkust verblijf je drie nachten in een hotel in Gargnano. Een magische plek op een hoogte van 450 meter met een zwembad, een restaurant en een adembenemend uitzicht op het Gardameer en de omliggende bergen

Iseomeer

Iseomeer

Het Iseomeer is een juweeltje tussen het Gardameer en het Comomeer. De blikvanger van dit gemoedelijke meer is Monte Isola, het grootste eiland in een Italiaans meer. Het eiland beschikt over elf schilderachtige dorpjes en er kunnen mooie wandel- en fietstochten gemaakt worden.

Je verblijft drie nachten in Paratico, aan de zuidelijke oever van het Iseomeer. Vanuit het hotel kun je lopend naar het levendige dorp Sarnico met een middeleeuws centrum, diverse restaurants en een boulevard. Het Iseomeer leent zich uitstekend om te zwemmen, zeilen en surfen.

Comomeer

Het Comomeer is ingesloten door bergen en wordt omgeven door groene natuur, een kleurenpracht van bloemen, schilderachtige dorpen en statige villa’s. Karakteristiek is de omgekeerde Y-vorm, die het Comomeer direct herkenbaar maakt op de kaart.

Je verblijft drie nachten in Gravedona aan de noordwestoever van het Comomeer. Een agriturismo met een familiaire sfeer, een prachtige tuin met zwembad en verrukkelijke maaltijden in het restaurant die bereid worden met eigen producten. De omgeving is ideaal om te wandelen, fietsen, (kite)surfen, zeilen, varen en waterskiën. Met de auto of met de rondvaartboot vanuit Gravedona kun je verschillende dorpen rond het meer bezoeken.

Meer informatie

Meer informatie of wil je deze rondreis langs Italiaanse meren (vanaf € 915,- p.p.) boeken?
Nieuwsgierig naar een andere autorondreis Italië van Sunna Travel?
Bel of mail gerust met Sunna Travel en zij helpen je graag verder!

13-daagse autorondreis “langs de Noord-Italiaanse meren” – Sunna Travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button