NieuwsSmaken

122 meter, het langste stokbrood ter wereld!

Nadat onlangs bekend werd dat Italië Frankrijk verslaat als grootste wijnproducent ter wereld, krijgt de Franse trots weer een knauw. Op de wereldtentoonstelling in Milaan werd zondag het langste stokbrood ter wereld gebakken. Een prestatie van, en dat moet gezegd, niet alleen Italiaanse maar ook Franse bakkers.

langste-stokbrood-ter-wereld2

Met de boeiende samenwerking werd het oude record van 111 meter uit 2009 verbroken. Het Italiaanse Nutella van wereldconcern Ferrero organiseerde het evenement. Het brood werd dan ook volledig besmeerd met de heerlijke hazelnootpasta van het merk. Bezoekers van de Expo konden zich verlekkeren aan 2.400 sneetjes van het recordbrood, mmm!

Een team van 60 bakkers was zondag zo’n zeven uur bezig met het maken van de baguette, de naam die ook Italianen gebruiken voor het langwerpige brood met harde korst. Het brood is gebakken door een verplaatsbare oven langs alle delen van het deeg te laten gaan. Het record is officieel door Guinness World Records vastgesteld.

Misschien nog een ander leuk weetje om francofielen tijdens een verjaardag op de kast te krijgen; de landen voetbalden 39 keer tegen elkaar, Italië won 18 keer…

Langste pizza ter wereld

Op de Expo, die nog tot eind deze maand duurt, werd eerder ook al de langste pizza ter wereld gemaakt. Een team van tachtig man bakte een pizza van 1.595 meter en 45 centimeter.

langste pizza wordt gemeten2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button