Nieuws

10% meer Italiaanse toeristen naar Nederland

De liefde tussen Nederland en Italië is al jaren wederzijds. Mede als gevolg van het steeds groter wordende aantal low-cost vluchten tussen beide landen (meer dan 250 per week, bekijk ze allemaal) stijgt het aantal Italianen dat Nederland bezoekt sterk. 2014 was een recordjaar. Voor het eerst kwamen meer dan een half miljoen Italiaanse toeristen naar ons land, ondanks de crisis een stijging van maar liefst 10%.

De cijfers werden bekend gemaakt door het Nederlands Toerisme Bureau in Milaan en de verwachtingen zijn ook voor 2015 positief, mede door een aantal grote tentoonstellingen en evenementen zoals Sail Amsterdam. Italië staat op de zesde plek in de top10 van buitenlandse bezoekers. De Duitsers op 1.

Waarom komen ze?

Italiaanse reizigers houden van stedentrips en zijn zeer geïnteresseerd in cultuur en kunst. Museumbezoek of een andere (historische) bezienswaardigheid staan dan ook bovenaan het activiteitenlijstje voor de Italianen.

Door de goedkope vluchten zijn stedentrips voor Italianen ideaal voor een korte vakantie naar het buitenland. Tweederde van de Italiaanse gasten verblijft bij een bezoek aan Nederland in een van de grote steden. Bijna de helft gaat naar Amsterdam, de grootste trekpleister voor Italianen.

Bijna 90% van de Italiaanse bezoekers komt uit Midden- en Noord-Italië en het merendeel komt met het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button