Nieuws

10 budgettips voor Italië. Hand op de knip!

De vakantie wordt er niet goedkoper op dus even een hand op de knip kan soms geen kwaad. Wie slim is, kan in Italië best wat besparen. Daarom onze 10 budgettips voor Italië.

1. Gratis Musea

Wist je dat heel veel musea de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn? Plan zo’n bezoekje op 2 juli of 6 augustus 2023. Dat scheelt zeker een etentje. Koop je toch kaartjes doe het dan vooraf online maar let op dat je de officiële site van het museum bezoekt en dat valt nog niet mee. Sites als GetYourGuide kopen automatisch kaartjes op en verkopen ze voor soms het dubbele. Soms kan je dan toch beter in een lange rij gaan staan om de officiële prijs te betalen.

Alle staatsmusea doen mee met de gratis toegang actie. Kijk even welke er allemaal zijn.

2. Voordelige koffie

Veel mensen hebben al een keer een hartverzakking gehad, bij het zien van de rekening na een kopje koffie op een populair Italiaans terras. Drink ‘m staande aan de bar is de tip, dat scheelt aanzienlijk, is nog gezelliger ook.

3. Borrelhappen

Je trek stil je voordelig tijdens een gezellige Apericena. Je bestelt alleen een Spritz en vervolgens mag je alle lekkere borrelhapjes proeven die op tafel staan.

4. Eet bij de Bar

Simpel, lekker en voordelig eten bij een Bar

Heb je na de Apericena nog trek, loop dan even uit het centrum naar een ‘bar’ waar ze ook bordjes eten serveren. Het eten is vaak prima en niet duur en als je geluk hebt is er een eenvoudig terras waar je het mag opeten.

5. Gratis Spa rood!

Spa rood van de gemeente!

Vul je flesjes water gratis bij de drinkfonteinen. We zagen er zelfs een keer koolzuurhoudend water uitkomen!

6. Haal een kortingskaart

10 budgettips voor Italië.

Veel steden kennen een kortingskaart voor allerlei attracties en horeca. De besparing kan lekker aantikken met bijvoorbeeld de Firenzecard of Romapass.

7. Winkel in de outlets en op de markt

10 budgettips voor Italië.
Shoppen in het Franciacorta Outlet centrum

Voor koopjesjagers zijn er outlets waar de bekende modemerken hun ‘afdankers’ verkopen en ook in Italië is op de markt je gulden een daalder waard.

8. Tank niet te duur

10 budgettips voor Italië.

Ga je tanken zorg dan altijd dat je de benzine er zelf in doet want die aardige hulp doet ook wat op de prijs. Net als bij ons zijn de stations in de dorpen meestal goedkoper dan op de snelweg.

9. Slaap in een dorp

10 budgettips voor Italië.

Overnachten is een stuk goedkoper op het platteland en daar zijn nog heel veel leuke dorpjes te ontdekken. Zoek eens op de lijst met I Borghi Più Belli D’Italia, dat zijn pittoreske, onontdekte parels.

10. Studentenpas en 65+

Tot slot, de laatste van de 10 budgettips voor Italië. Neem als student of scholier je ID kaart of studentenpas altijd mee want dan krijg je veel korting. Dat geldt ook voor 65-plussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button