NieuwsRegio'sSardiniëVakantie

1 maand gratis naar Sardinië, wel wat achterlaten

“Buon Lavoro!” was de kop van onze gedrukte krant die net uit is. Ons nieuws ging over het fenomeen Workation; voor langere tijd werken vanuit een andere plek dan thuis. Wat ons betreft is Italië dan het paradijs. Het bij ons bekende TV-dorp Ollolai op Sardinië ziet de trend ook, en geeft de ‘digital nomads’ een maand lang gratis onderdak! Maar daar moet je dan wel wat van je kennis voor delen.

Wekenlang zaten we gekluisterd aan de buis toen de avonturen rond het 1-euro huis in Ollolai op TV kwamen. De gemeente die van alles bedenkt om de leegloop tegen te gaan, heeft nu weer iets nieuws. Voor 1 euro mag je een maand lang komen logeren. Prikkelvrij werken op afstand is het idee. In Ollolai stoort niemand je. ‘Work from Ollolai’ heet het project. Het kost de gemeente twintigduizend euro denken ze.

Je slaapt in woningen die voorheen door boeren en herders werden gebruikt. Daar zijn kamers en kantoortjes ingebouwd. Stel je echter niet te veel luxe voor. De gemeente betaalt de huur en de stroom. Je moet alleen wel op eigen kosten naar het eiland reizen en eten moet je ook zelf kopen. Maar dat gaat je waarschijnlijk amper wat kosten. Snel en betrouwbaar internet is natuurlijk essentieel. De gemeente laat weten dat je dat 150mbs mogelijk is via een Italiaanse provider. Onze tip is om een mobiele router te gebruiken en dan bijvoorbeeld tegoed bij een Italiaanse provider te kopen.

Eenzaam hoeft het niet te zijn. De mensen zijn enorm gastvrij en willen je graag leren kennen. Er zijn vaak feestjes zodat je helemaal op kan gaan in de lokale cultuur.

De adder!

1 maand gratis naar Sardinië

Ja, die moest een keer komen he?! Ook in Italië gaat alleen de zon voor niets op. Het is niet de bedoeling dat je lekker vakantie gaat vieren. Je moet het echt zien als werkplek waarbij je je ook openstelt voor de lokale samenleving. Men wil dat je aantoont dit vaker te doen en als je vertrekt moet je iets achterlaten. Dat kan een project met de gemeenschap zijn, een onderzoek, presentatie, documentaire of een andere manier waarop je je kennis deelt. De gemeente heeft vooral interesse in slimme mensen uit de ICT, media, financiën, vastgoed, architectuur of mensen uit de artistieke hoek zoals kunstenaars, schrijvers en musici.

Het gaat om een wederkerige overeenkomst waardoor beide partijen worden verrijkt.

Meer weten

Wil je meer weten over het dorp kan kan oud-deelnemer van het Tv-programma Chantal Teunissen je verder helpen. Ze runde met haar man een tijd lang een B&B in het dorp. Nu wonen ze weer in Nederland en hebben een prachtige accommodatie in Well waar jonge moeders weer kunnen aansterken. De naam A Casa Nostra verraad dat de liefde voor Italië nog niet is verdwenen. Haar site.

Aanmelden

Je kan nog tot 1 december aanmelden via deze link.

Blue zone

Ollolai ligt in een zogenaamde blue-zone, dat zijn een paar gebieden in de wereld waar mensen veel ouder worden dan elders. Lees het verhaal en bekijk de foto’s van Sasha de Boer.

1 maand gratis naar Sardinië

1 maand gratis naar Sardinië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button