Italiaanse chef krijgt ereprijs in Hong Kong

Aziaten zijn dol op Italië. Niet alleen op de luxe spulletjes, de kleding en wijn maar ook olijfolie wordt steeds populairder. Italiaanse culinaire klassiekers gaan er inmiddels prima in, dat weet de Italiaanse chef Umberto Bombana maar al te goed.

Bombane, ooit begonnen als bordenwasser, werkte eerder in het Ritz Carlton hotel in Toscane en trok 20 jaar geleden naar Hong Kong. Daar maakte daar naam met zijn restaurant Otto e Mezzo (8 ½). Die naam is overigens een ode aan de favoriete regisseur van de topkok, Federico Fellini en diens autobiografische film 8 ½ uit 1963.

Hij slaagde er zes jaar geleden in om als enige Italiaans restaurant buiten Italië drie Michelinsterren te verdienen. Het leverde hem ook figuurlijk een echte sterrenstatus op. Tijdens de uitreiking van de Asia’s 50 Best Restaurants eind februari ontving hij de Lifetime Achievement Award.

Bent u in de buurt? Reserveer dan tijdig via www.ottoemezzobombana.com.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*