Nieuws

Italië ook in Rio weer sterk in de vechtsporten

Nederland kende een mooie start van de Olympische Spelen in Rio met de gouden medaille bij het vrouwenwielrennen. Ook de Italianen zijn prima begonnen met 8 medailles tot nu toe. Drie keer werd het Fratelli d’Italia (het machtige Italiaanse volkslied) gespeeld voor een gouden plak en verder was er nog drie keer zilver en twee keer brons. Het land staat daarmee op dit moment op plaats zes in het medailleklassement.

Opvallende sporten

Traditioneel zijn er een paar sporten waar de Italianen in uitblinken; Schermen, boogschieten, schieten en judo. Allemaal sporten die voortkomen uit de krijgskunst. Zoals u weet bevochten de volkeren in Italië elkaar tot 155 jaar geleden lange tijd op leven en dood (zie ook ons artikel over Italië 150 jaar). Net als de voorgaande spelen werd ook in Rio op deze onderdelen succes geboekt. In London in 2012 was er ook nog succes in de vechtsporten boksen en taekwondo. Daar zijn in Rio nog geen medailles in uitgedeeld.

Olympische medailles Italië

Italië is een echte sportnatie. In de medaillespiegel van de zomerspelen aller tijden staan de Italianen op een vijfde plek, maar drie gouden medailles achter de Fransen. Als ze doorgaan op de ingeslagen weg kan de vierde plaats aller tijden na deze spelen worden ingenomen. In het gecombineerde klassement zomer- en winterspelen staat Italië ook op de vijfde plaats.

Foto

Op de foto boven dit artikel schermer Daniele Garozzo die in Rio goud won met de floret. Voor de Italiaan is het de eerste grote zege, nadat hij vorig jaar zilver pakte op de Europese kampioenschappen.