Italiaanse samenlevingItalië en maatschappijNieuwsStile Italiano

Italiaanse schoolvakanties weer begonnen, de langste van Europa!

Veel Nederlandse ouders zijn dolblij als de koters na zes lange zomerweken weer naar school gaan want het valt niet mee om in deze hectische tijden het grut zo lang onder de pannen te krijgen. Italiaanse ouders zijn wat dat betreft helemaal niet te benijden want de zomervakantie duurt er meer dan drie maanden!

Begin juni begint in de meeste regio’s de lange Italiaanse kinderzomer die pas half september weer ophoudt. Daarmee zijn het samen met de Turkse, Portugese en Letse, de langste vakanties van Europa. Wij hebben in Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland met zes weken juist de kortste zomervakantie van Europa.

Bedenk wel dat de Italiaanse kinderen tussendoor veel minder vakantie hebben en ze moeten vaak ook zaterdag (ochtend) naar school.
Veel ouders sturen de kids in juni op een lang zomerkamp en ook verblijven ze vaak op de vaste camping van opa en oma. Papa en mama komen dan in het weekend langs. In augustus ligt het land nagenoeg plat. De meeste Italianen met een baan gaan in deze maand op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button