NieuwsReceptenSmaken

Gnocchi met salie, boter en pecorino

Gnocchi moet toch een keer echt doorbreken op de Nederlandse eettafels vinden wij. Het heeft namelijk alles waar de moderne tijd om vraagt. Het is snel klaar, de Hollandse aardappeleter wordt er gelukkig van want dat is het basisingrediënt en een simpel sausje doet de rest. Bovenal is Gnocchi gewoon erg lekker.

Gnocchi wordt, of beter gezegd worden, want het is meervoud, in Italië net als pasta als primo piatto (eerste gang) geserveerd. Het is echter zo voedzaam dat een groter portie prima als hoofdgerecht door kan en een klassiek bordje groente-vlees maak je met Gnocchi helemaal compleet.

Bij dat snelle klaarmaken moeten we wel zo eerlijk zijn dat de kant-en-klare variant uit de supermarkt maar een paar minuutjes vraagt. Zelf maken is net als met pasta een langduriger klusje. Leuk is dat in ieder geval wel en helemaal niet zo moeilijk. Hier een klassieke Italiaanse variant met salie, boter en pecorinokaas (schapenkaas).

Bereidingstijd: ca. 50 min.

Per portie: ca. 469 kcal, 18 g eiwit, 19 g vet, 56 g koolhydraten

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kruimige aardappels
  • 2 takjes salie
  • zout en peper
  • 200 g pastabloem
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 2 eidooiers
  • 3 el boter
  • 100 g pecorino (stuk)

1. Pel de knoflook. Was de aardappels en kook ze met 1 takje salie en de knoflook in 20-25 minuten gaar in water met wat zout.

2. Giet de aardappels af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de aardappels even afkoelen en pel er de schil af. Pureer de aardappels. Kneed van de aardappels, de pastabloem, de parmezaan en de eidooiers een soepel deeg. Breng op smaak met zout en peper.

3. Verdeel het deeg in porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met bloem bestoven werkblad. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met bloem. Rol de deegkussentjes over een vork om er ribbels in te maken.

[divider][divider]

4. Kook de gnocchi portiegewijs in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Houd de gnocchi warm.

5.  Pluk van 1 takje salie de blaadjes en snijd ze in fijne reepjes. Meng de gesneden salie en de boter door de gnocchi en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gnocchi over borden en rasp er de pecorino overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button