Saltimbocca alla romana, de echte!

Saltimbocca is een echte Italiaanse klassieker die letterlijk “Spring in de mond” betekent. In Nederland zien we het gerecht nog wel eens in vreemde variaties op de kaart staan. Daarom hier het klassieke en authentieke recept!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakjes kalfsvlees
  • 8 plakjes parmaham (dungesneden)
  • 8 grote blaadjes salie
  • 8 cocktailprikkers
  • Voldoende bloem
  • 40 gr boter
  • 2 glazen witte wijn
  • Zout en peper

Bereiding

Het vlees eerst goed pletten. Doe op ieder stukje vlees een plakje parmaham en een blaadje salie en zet het met een prikker vast. Breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem. Doe de boter in een bakpan en als die heet is kan het vlees er in. Beide zijden goed goudbruin bakken en pas daarna blussen met de witte wijn. Kort laten inkoken en serveren.

castelli-romani-rossoWijnadvies Saltimbocca

Castelli Romani Rosso; zeer typische DOC wijn uit Lazio met een heldere, robijnrode kleur en krachtige aroma’s. Karakteristieke en aangename ronde smaak. Volle wijn, eenvoudig te combineren met de Saltimbocca.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*